× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge ALV saneren van tanks Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

07-05-2017

Hans Weijs wint Short Rally van de Monteberg

Hans Weijs wint Short Rally van de Monteberg

De eerste editie van de Short Rally van de Monteberg was meteen een schot in de roos. Een pak deelnemers en vooraan een secondenstrijd die duurde tot op de allerlaatste proef. 

Piet Van Hoof nam de beste start, de Nederlander noteerde de scratch nadat Hans Weijs enkele seconden liet liggen na een kleine spin. Vanaf de tweede proef ging Hans Weijs vol in de aanval, met succes, maar de verschillen bleven uiterst miniem... 
Pas in de vierde proef kon Weijs de leiding overnemen van Van Hoof. Bij de start van de laatste proef had Weijs een voorsprong van amper 6 seconden, Van Hoof behaalde nog de scratch op de laatste proef maar bleef steken op 2,6 seconden van de Nederlands-Belgische R5. Voor Weijs een mooie zege aan het stuur van zijn R5 en voor copiloot Arne Bruneel een mooie beloning voor zijn inspanningen. 

Ook de laatste podiumplaats was voor een Nederlander, Sander Van Hoof werd derde op net geen 20 seconden. Thuisrijder Steve Bécaert was best of the rest en eindigde vierde, Bécaert was nadien heel tevreden van de wedstrijd en vooral van de progressie die hij maakte gedurende deze wedstrijd. Bécaert was trouwens de enige Belg in de top 5 want Hein Jonckers werd 5de.

Bij de Historics stond geen maat op Paul Lietaer, hij stuurde de Escort MKII naar een mooie zesde plaats algemeen net voor de R5 van Steven Dolfen. Voor Dolfen zat er misschien net iets meer in, maar in de vierde proef ging hij zonder erg van de baan en verloor ongeveer 1 minuut. De top 10 werd afgesloten door de Lancer van Vincent Vermeeren, de Subaru 555 van Jeoffrey Lerminez en de Lancer van Bert Coene.

Na Lietaer volgde Edwin Degeyter en Danny Vancoillie op reeds 2 minuten als respectievelijk tweede en derde historic. Bij de historics was er eerst het forfait van Dirk Vermeirsch en nadien de opgaves van o.a. Christophe Merlevede en Alain Vermeulen.

# foto-reportage
# uitslagen

MLV banden velgen Poperinge
ALV saneren van tanks
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen