× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge Yprauto http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

20-03-2017

Spa Rally - Klacht om niet conforme banden onterecht? Afwachten...

Spa Rally - Klacht om niet conforme banden onterecht? Afwachten...

Na de Spa Rally was er een heisa rond al dan niet conforme banden op de DS3 van Cedric Cherain. Maar ook de DS3 R5 van Armand Fumal en de Ford Fiesta R5 van PJ Maeyaert waren betrokken partij.

Volgens Jean-Marc Valckenaere van Floral Racing had van geen van deze teams die de intentie om te sjoemelen. “Net zoals Cherain en Fumal reden wij ook op de bewuste banden van Pirelli.” vertelde Jean-Marc Valckenaere ons. “Dit type banden werd door Pirelli speciaal ontwikkeld met het ook op de WRC Rally van Duitsland van vorig jaar, dus wisten we 100% zeker dat deze band gehomologeerd was."

Uiteindelijk moeten we de mensen van Pirelli dankbaar zijn dat ze de zoveel moeite gedaan hebben om ons die banden te leveren… Michelin heeft ook zo’n type band; maar kon blijkbaar de banden in Spa niet leveren aan hun klanten. Wij bij Floral waren 100% zeker dat de band door de FIA was goedgekeurd en gingen zeker geen risico nemen om onze klanten met niet conforme banden te laten rijden."

De klacht van Vincent Verschueren werd door de sportcommissie van de RACB verworpen. "Niet omdat de banden conform zijn, maar enkel en alleen omdat je niet tegen 3 teams klacht kan indienen..." aldus Vincent Verschueren in een reactie. "De banden staan niet op de lijst van de RACB dus zijn ze volgens mij ook niet conform... In de Skoda mogen we ook geen turbo steken die niet op de fiche staat, dus banden die niet op de lijst staan mogen ook niet. De RACB is nu met een onderzoek bezig en zal in de loop van de week uitspraak doen."

MLV banden velgen Poperinge
Yprauto

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen