× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

18-03-2017

Cedric Cherain winnaar van een natte en bewogen Spa Rally

Cedric Cherain winnaar van een natte en bewogen Spa Rally

Gisteren begon de Spa Rally met een ware demonstratie van Kevin Abbring. De snelle Peugeot piloot begon als leider aan de tweede wedstrijddag maar toen hij halverwege koers een 'waaier' te breed nam brak een wiel af en moest hij aan de kant... 

Kris Princen leek hiervan te gaan profiteren, Cedric Cherain was tot dan "the best of the rest" maar kreeg toen de DS3 RRC van D-Max steeds beter onder de knie. De Luikenaar reed een sterke tweede wedstrijdhelft en met nog één proef te gaan was de voorsprong van Princen geslonken tot 20 seconden. Kris Princen en Peter Kaspers in die laatste proef nog in de fout... De Skoda Fabia ging zwaar van de baan en uiteindelijk won Cedric Cherain de Spa Rally.

Hopelijk kan Cherain met deze zege nog wat partners overtuigen want de Luikenaar is zeker een meerwaarde in het BRC. 

Ondertussen was de lijst van de opgevers ook al behoorlijk lang geworden... Lim, derde na de eerste dag, ging op zaterdag snel van de baan en ook hetzelfde verhaal voor Melissa Debackere, Kevin Demaerschalk (DS3) en Guillaume Dilley (Fabia) konden ook hun wedstrijd niet afmaken. Dilley stond vijfde toen hij na 2 lekke banden opgaef en Demaerschalk was op weg naar een podiumplaats toen de DS3 hem in de steek liet.

Van al deze opgaves kon vooral Benoit Allart profiteren, hij bleef zo goed als foutloos en werd tweede op iets meer dan 6 minuten van Cherain. Na een dramatische start (rondje teveel op Francohamps) maakte Vincent Verschueren een mooie remonte. Ondanks enkele lekke banden kon Verschueren terug opklimmen naar een derde plaats, wat hem de nieuwe leider maakt in het Belgisch Kampioenschap... 

De rest van de top 5 was door de beste waarzegster niet te voorspellen. Gentlemandriver Armand Fumal parkeerde zijn DS3 op de vierde plaats net voor de eerste GT, de Porsche van circuitrijder Fred Bouvy.
De top-10 werd vervolledigd door Jochen Claerhout (Porsche 997 GT3), Bastien Rouard (Citroën DS3 R3) indrukwekkend als leider bij de voortrekkers, een Marc Duez (Porsche 997 GT3) die heel blij was zo hoog te finishen, Steve Vanbellingen (Mitsubishi EvoX) die zijn mooie prestatie van de Haspengouw herhaalde, en Romain Delhez (Opel Adam R2) als schitterend winnaar bij de Juniors (verslag Junior BRC).

De Adam R2 van Romain Delhez was lange tijd op weg om ook de snelste voortrekker te worden, maar in de laatste proef werd Delhez ingehaald door de R3T DS3 van Rouard. Delhez won wel RC4 en de Junior wedstrijd waarin de Mevius op vrijdag reeds moest opgeven met een kapotte motor.

Ook bij de historics was het lang heel spannend. Eerder onverwacht ging Stefaan Prinzie als leider de nacht in, maar op zaterdag monteerde Stefaan de verkeerde banden en nam Robin Maes de leiding over. Helaas kon Maes het niet afmaken, de ruitenwissers van de gele BMW begaven het en het duo Maes-Vandewalle ging van de baan... Zo kwam Stefaan Prinzie terug aan de leiding, er moesten echter nog 4 proeven afgewerkt worden. "Onze voorsprong was heel ruim, maar die 4 proeven waren de langste uit mijn carrière..." vertelde Stefaan na afloop. De Stesha Opel Ascona 400 ging in de moderne wedstrijd ook in de top 10 hebben gereden, er werd dus wel degelijk hard gereden bij de oudjes. Sébastien Cuvelier (Ford Escort) werd uiteindelijk tweede en André Lausberg (Porsche) derde. (verslag historic BRC)

Stéphane Cuvelier was echter de beste performer van de historic rally, indien hij op vrijdagavond niet was genekt door versnellingsbakproblemen ging hij zeker ook de eindzege behaald hebben. Hij moest echter via Rally2 op opnieuw starten.

# Uitslag
# Foto-reportage

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen