× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

18-03-2017

Kevin Abbring oppermachtig na eerste dag Spa Rally

Kevin Abbring oppermachtig na eerste dag Spa Rally

De eerste etappe van de Spa Rally werd vrijdagavond bij droog weer afgewerkt. De openingsavond werd gedomineerd door het duo Kevin Abbring-Pieter Tsjoen in de Peugeot 208 T16.

Na de eerste lus van twee proeven had de Nederlander al 23"6 voorsprong op Kris Princen, die bekende dat hij niet het volste vertrouwen had in zijn Skoda Fabia R5. Vooral de remmen baarden hem zorgen. De derde plaats was in handen van de verrassende Koreaan Chewon Lim met zijn Hyunida i20 R5, op 37"1 van de leider. Verder volgden Adrian Fernémont op 45"4 en Cédric Cherain op 48"3. Die laatste maakte een kleine schuiver op de openingsproef, maar hij was vooral niet tevreden over het vermogen van de RRC-versie van de DS 3. Op dat moment ontbraken al een paar kleppers vooraan. Cédric De Cecco (Peugeot 208 T16) brak de motor van zijn Peugeot, net als Guillaume de Mevius. Enkele lange rechte stukken bleken een aanslag op de mechaniek van de moderne rallywagens. Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) verspeelde meer dan 3 minuten op de openingsproef, omdat hij een ronde teveel reed.

In de tweede ronde bouwde de leider zijn voorsprong verder uit. Zijn eerste achtervolger was het slachtoffer van een wedstrijdfeit op de lange proef van Ster-Andrimont: Princen kreeg er een gele vlag bij de gestrande wagen van Johan Vandendries (Peugeot 205 Rallye in Historic). Daardoor ging Princen van het gas en zette hij de Skoda in road mode om naar de finish te rijden. Hij verloor daardoor 2 minuten op zijn concurrenten, die geen gele vlag gezwaaid kregen. Maar, deze zaak zal ongetwijfeld opgelost worden door de Sportcommissie.

Kevin Abbring sloot de etappe voorlopig af met 1'08"9 voorsprong op Chewon Lim, de verrassende Koreaan, terwijl Cédric Cherain op de derde plaats op 1'20" volgt. Verder volgenKevin Demaerschalk (Citroën DS3 R5 +1’35’’7), Melissa Debackere (Skoda Fabia R5 +1’39’’0), Guillaume Dilley (Skoda Fabia R5 +1’41’’1), die een foutje maakte en lek reed in de eerste ronde, Benoît Allart (Skoda Fabia R5 +1’46’’6), Armand Fumal (Citroën DS3 R5 +2’12’’1), Kris Princen (Skoda Fabia R5 +2’15’’9) en Frédéric Bouvy (Porsche 997 GT3 +2’17’’5). 

Bij de voortrekkers is  Bastien Rouard (Citroën DS3 R3) op de 17de plaats de snelste, met 1’’5 voorsprong op Amaury Molle (Citroën DS3 R3). Florian Jupsin (Renault Clio) moest al opgeven met een kapotte radiator na een schuiver op de Raidillon.

In Historic zagen we een prachtig duel tussen Stefaan Prinzie met zijn Opel Ascona 400 en Robin Maes met zijn BMW M3. Prinzie nam de beste start en begint met 7"7 voorsprong aan de slotdag. Sébastien Cuvelier vervolledigt momenteel het podium op 1’16’’7, nadat Jean-Pierre Van de Wauwer met zijn Porsche meer dan 5 minuten verloor door een lekke band.

bron: www.belgianrallychampionship.be

ALV saneren van tanks
MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen