× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Drakkar Rallysport Toyota Celica Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be MR Solar

21-09-2016

Wat met het Citroën BeLux Junior Team?

Wat met het Citroën BeLux Junior Team?

Begin dit jaar kondigde Citroën (zie www.citroen.be) een project aan om 2 jongeren te steunen in het BRC met een DS3 R5. Er zouden 5 wedstrijden gereden worden: Spa Rally, Rallye de Wallonie, Kenotek Ypres Rally, Omloop van Vlaanderen en Rallye du Condroz. Daarvoor zouden telkens 2 wagens ingezet worden, enerzijds de DS3 R5 van J-Motorsport voor Kevin Demaerschalk en anderzijds de DS3 R5 van Burton Racing voor vice kampioen Guillaume Dilley. 

Na de Kenotek Ypres Rally bleef het echter opvallend stil rond het Citroën BeLux Junior Team. In de ConXion Omloop van Vlaanderen was geen spoor van de DS3's. Tot gisteren de DS3 R5 van Dilley plots opdook... in Engeland (zie facebook Citroën Racing UK/Ireland). De DS3 R5 van Dilley werd verkocht aan het team van Melvyn Evans Motorsport.
De Franstalige krant DH.net schreef vandaag in een bericht rond de Condroz rally dat Guillaume Dilley mogelijk een Skoda Fabia R5 gaat huren voor de afsluit van het BRC 2016. We vroegen Guillaume zelf om een reactie, maar kregen voorlopig geen antwoord…  

Uit hetzelfde artikel van Le Dernière Heure kunnen we opmaken dat Citroën in de Condroz Rally weer een WRC zal inzetten voor thuisrijder Yves Matton en een R5 voor een internationale vedette...

Bij J-Motorsport kon Fred Miclotte enkel vertellen dat het voor hen nog steeds de bedoeling is om een DS3 R5 in te zetten voor Kevin Demaerschalk tijdens de Condroz Rally. Voor de Omloop van Vlaanderen kon Demaerschalk echter ook niet het nodige budget vinden. "Ik vind het jammer, maar ik kon niet meer doen voor Kevin," vertelde (artikel 07/09) Jourdan Serderidis, samen met Fred Miclotte de baas van J-Motorsport, in aanloop van de wedstrijd in Roeselare. 

Hopelijk is dit geen stille dood voor het Citroën BeLux Junior Team... 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het rallynieuws? Installeer de rallylovers APP op je smartphone en we sturen je een bericht als er belangrijk nieuws is... De APP is gratis te downloaden in de APP Store of via Google Play.

Drakkar Rallysport Toyota Celica
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
MR Solar

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen