× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks zwembaden en wellness Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

02-09-2016

Chris van Woensel leider na eerste dag ConXion Omloop van Vlaanderen

Chris van Woensel leider na eerste dag ConXion Omloop van Vlaanderen

Het was een heel verrassende openingsdag in de 57ste ConXion Omloop van Vlaanderen. Zowat alle teams vertrokken uit het centrum van de Rodenbachstad met slicks onder hun wagen, maar de voorspelde regen kwam veel vroeger dan verwacht... Op slicks was het eerder een kwestie van overleven in de openingsronde.

Het grootste slachtoffer van de openingsavond was Kris Princen, maar dat had niets te maken met de regen: "Ik ging gewoon te hard in die linkse. De wagen sprong uit de koord en ik schoof in de gracht." aldus Kris Princen die door de toeschouwers uit de gracht werd geholpen en na bijna 9 minuten vertraging verder kon. "Heel jammer, maar we blijven in koers om ritme op te doen voor de East Belgian Rally."

Vincent Verschueren, die de weg opende met zijn Skoda Fabia R5, reed in het droge een kanontijd op de eerste proef, maar hij sluit de eerste avond af op de tweede plaats op 8"5 van leider Van Woensel. De Mitsubishi-piloot is erg tevreden: "We hadden gekozen voor een medium compound en het was gewoon een kwestie van overleven in de regen. Op de twee laatste proeven kon ik het verschil maken op Verschueren en de andere R5's."

Ten Brinke opende met een mooie 3de plaats op 17"9 van koploper Van Woensel, ondanks het feit dat hij de Skoda Fabia R5 voor de eerste keer bestuurde in de regen. Claudie Tanghe staat vierde op 19"7, nadat hij in het donker het tempo wat liet zakken. Bob de Jong, prima gestart met een 2de tijd op de openingsproef, volgt op 37"5. Achter het R5-geweld doet Andy Lefevere het uitstekend met zijn Mitsubishi op 58"7. De lokale specialist was gestart op harde slicks en in de tweede lus speelde de nachtblindheid hem parten, maar Lefevere zal zaterdag zeker nog oprukken.

De 7de plaats is in handen van Emil Bergkvist. Hij volgt op 1'17", maar de Zweed verloor 57" door een schuiver in de eerste lus. Zijn besttijd op KP 4 was indrukwekkend. Melissa Debackere staat op een mooie 8ste plaats, voor Guino Kenis. De 10de plaats gaat naar de indrukwekkende Fiat Punto van Stephan Hermann. Paul Lietaer, leider bij de historics valt net buiten de top 10. Lietaer deed van zich spreken door met zijn Subaru Legacy van 25 jaar oud de derde tijd algemeen te draaien op de derde proef van de wedstrijd. 

Op facebook kwamen van verschillende piloten reacties op het feit dat sommige deelnemers 'plots' over regenbanden beschikten... 

Morgen staan nog 14 klassementsproeven op het programma. Alles blijft mogelijk... Enkele foto's van de eerste dag op onze facebook-pagina.

# resultaten

ALV saneren van tanks
zwembaden en wellness
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen