× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

15-08-2016

Andy Lefevere klopt de R5's in Rally van Staden - Compleet verslag van de wedstrijd

Andy Lefevere klopt de R5's in Rally van Staden - Compleet verslag van de wedstrijd

Al vanaf de eerste meters van de Rally van Staden was het duidelijk dat er voor de overwinning heel hard ging gereden worden. Het was thuisrijder Andy Lefevere die na de eerste lus van 3 proeven opnieuw als leider de service in Staden binnenkwam. De autohandelaar had na 3 scratches reeds een mooie voorsprong op de R5+ van Davy Vanneste en de R5 van Vincent Verschueren.

Het was toen ook al duidelijk dat de anderen kansloos waren voor de zege. Bossu volgde reeds op 43 seconden, Coene op 51 seconden en Becaert op iets meer dan een minuut. 

Andy Lefevere bleef aanvallen en kon zijn voorsprong op Vanneste en Verschueren verder uitbouwen in de tweede ronde. Maar na dit leidersduo zagen we wel de Lancers van Coene en Becaert na een sortie uit de koers verdwijnen. Voor Bert Coene was dit zijn allereerste opgave na een sortie sinds hij met de EVO X op baan is. Steve Becaert was de ganse wedstrijd op zoek naar de goede afstellingen van de EVO X R4 en werd verrast door een uitbrekende achterkant...

Vanaf de derde ronde verloor Andy Lefevere stelselmatig zijn voorsprong, eerst maakte Andy enkele kleine foutjes en toen kwam Verschueren gevaarlijk opzetten. De Skoda piloot ging eerst voorbij Vanneste, maar had aan de eindmeet 2 seconden tekort om Andy Lefevere van de zege te houden. Lefevere won zo voor het eerst zijn thuiswedstrijd en meteen ook zijn derde wedstrijd op rij.

Na het trio Lefevere - Verschueren - Vanneste werd Lorenzo Bossu knap vierde, maar de piloot uit Zarren dacht daar duidelijk anders over. "Als ik aan de start kom is het voor te winnen, ik kan niet tevreden zijn met een vierde plaats," aldus Lorenzo Bossu in een gesprek op de rally-radio. 

De top 5 werd afgesloten door PJ Maeyaert die in Staden voor het eerst kwam proeven van een R5 wagen. De historic kampioen kon ogenschijnlijk snel wennen aan de Ford Fiesta R5 EVO van Bernd Casier en bleef op een onschuldige schuiver na foutloos.
Filip Pyck viel met zijn Lancer EVO X net buiten de top 5, maar daarmee won de koffiehandelaar uit Poperinge wel de officieuze groep N. 

Bij de historics verloren we na enkele kilometers al één van de favorieten toen de BMW M3 van Alain Vermeulen zwaar van de baan ging. Paul Lietaer leek op weg naar een nieuwe zege, maar op de achtste proef brak het stuur van Paul Lietaer af. De snor werkte de proef af door zelf aan de stuurstang te draaien... Zo kwam Bert Cornelis even aan de leiding, maar bij het ingaan van de derde ronde kwam Lietaer opnieuw aan de leiding. Uiteindelijk won Paul Lietaer met ruim 5 seconden voorsprong op Bert Cornelis, ze werden ook respectievelijk 7de en 8ste algemeen. Thuisrijder Stefaan Prinzie werd derde bij de historics in de Stesha Opel Ascona.

De Nederlander Van Iersel en div 1-2 winnaar Brecht Hoorne sloten de top 10 af. In die divisie 1-2 moest Stefaan Tsjoens na 1 proef al opgeven, zo kon Brecht Hoorne probleemloos winnen en belangrijke punten sprokkelen. Brecht Hoorne werd ook eerste BMW piloot, net voor de M3 van Thierry Cokelare en de Danneels-1M van Cris Algoedt.

# foto-reportage
# uitslagen

MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen