× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

14-06-2016

Wedstrijdverslag - Woodstoxx Motul Rally van Wervik - Koen Verhaeghe

Wedstrijdverslag - Woodstoxx Motul Rally van Wervik - Koen Verhaeghe

De WOODSTOXX Rally Wervik - MOTUL Historic is een rally van het type A en wordt verreden over 164 km. Waarvan 96km klassementsproef en 68 km verbindingstraject. De klassementsproeven zijn 97% verhard. Er worden 4 omlopen met 3 klassementsproeven verreden.

Mijn co van dienst was terug Bjorn Vanoverschelde, net als in Wervik. Na perfecte verkenningen op vrijdag stonden we zaterdag morgen vroeg en vol enthousiasme aan de start te Wervik. We hadden 2 doelen voor ogen. Ons positioneren op de 1ste plaats voor het VAS kampioenschap (stonden voorlopig 2de) en punten pakken voor de Ford Pinto Cup.

De 1ste boucle verliep zeer vlot, en we plaatsten mooie tijden op het bord, een voorlopig derde plaats bij de fort pinto deelnemers en een 16de plaats algemeen. Mooi om mee te starten. De 1ste kp van de 2de boucle konden we onze tijd niet verbeteren, niettegenstaande we nog een stuk sneller gingen, maar een gele vlag op het parcours nam een paar seconden terug. Aan de start van de 2de kp wou de wagen niet meer starten, we proberen hem in gang te duwen, maar hij gaf geen kik. Vlug naar Casseyas, want die had reeds ervaring om ons in gang te duwen met zijn wagen☺ , maar deze keer moest hij passen, ook hij moest in klokken voor de volgende kp. Op zoek naar een andere vrijwilliger dan maar en die vonden we bij Rik Vannieuwenhuyse, eerst wat schrik om schade te veroorzaken, maar uiteindelijk toch akkoord om ons een zetje te geven en al snel draaide de wagen terug op volle toeren. Nu snel naar de start, en gezien het eventjes had stil gelegen moesten we ook geen straftijd nemen. Blij dat we nog in koers waren aan de start van de 2de kp. Maar toen we pas gestart waren voelde ik de motor al snel sputteren, het ging niet, ik proberen nog met sneller te schakelen, maar hij ging bijna niet meer vooruit en toen we andere wagen lieten passeren, viel hij terug stil en gaf hij geen kik meer. Zo waren we noodgedwongen om met veel tegenzin de handdoek in de ring te werpen.

Op het service werd al snel achterhaald dat de alternateur kapot was en die heeft op zijn beurt de batterij kapot gemaakt, zodoende we niet genoeg benzine kregen en de motor niet goed meer kon functioneren. Altijd een spijtige zaak om te moeten opgeven door een mechanisch defect. Gelukkig is het euvel snel op te lossen zodat we binnen twee weken zeker terug paraat staan voor de 24u van Ieper. ☺ 

Bedankt aan het ganse VADA RACING service team voor de goede zorgen. Ook bedankt aan Bjorn die terug uitstekend werk leverende in het co-zitje. Op naar de 24uren van Ieper. Het top evenement van het jaar. Meer info hierover kan je terugvinden op www.ypreshistoricrally.be. Je kan je ons op vrijdagavond 24 juni en op zaterdagnamiddag 25 juni vinden te Boezinge in het rally center op de markt op de FORD PINTO CUP stand. Iedereen van harte welkom.

Tevens wil ik nu reeds van de gelegenheid gebruik maken om mede te delen dat ons jaarlijkse benefiet feest dit jaar plaats vindt op : zaterdagavond 20 augustus.

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen