× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks c est bene http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

14-04-2016

Wedstrijdverslag - TAC - Tuur V`anden Abeele

Wedstrijdverslag - TAC - Tuur V`anden Abeele

Zucht van opluchting bij Tuur Vanden Abeele na lange TAC Rally

Een diepe zucht van opluchting ging zaterdagavond door de Europahal van Tielt na de 43ste TAC Rally, de derde manche van het Belgische Rallykampioenschap. Na een lange periode vol administratieve en mechanische pech mocht Tuur Vanden Abeele nog eens over het eindpodium van een rally rijden, met een dertiende plaats algemeen en een tweede plaats bij de standaardwagens op zak. Vlekkeloos verliep de TAC niet, maar het amusement in de Mitsubishi Lancer Evo VII was er wel.

Vol goede moed gingen Tuur Vanden Abeele en zijn co-rijder Frederick Bekaert het startpodium af. “Met een goede, ambitieuze ingesteldheid”, aldus Bekaert. “Maar kort na de start kregen we een hapering in de motor. Na wat rondbellen hebben we de ALS afgelegd waardoor het probleem verdween”, aldus Bekaert. Het duo moest het van dan af wel stellen met minder turbodruk. “We hebben een hele dag rondgereden met 1,4 kg turbodruk, terwijl dat normaal rond de 1,9 kg moet schommelen. Daardoor konden we niet het volle vermogen gebruiken”, aldus Tuur Vanden Abeele.

Tuur heeft het vlug naast zich neergelegd. We hebben het niet aan ons hart laten komen en zijn gewoon kilometers beginnen afmalen, en uiteindelijk hebben we ons enorm geamuseerd”, vertelt Bekaert.

Het duo opende de dag sterk met een dertiende tijd. Door de problemen schommelden de tijden doorheen de dag, maar Vanden Abeele bleef toch rond de vijftiende plaats hangen, en behield zijn tweede stek bij de standaardwagens, na Bert Coene, maar voor de andere klassegenoten. 

Op het einde troepten donkere wolken samen boven Tielt en gingen de hemelsluizen open. “We hadden weinig te verliezen dus porde ik Tuur aan om regenbanden te gebruiken, en met resultaat.”

In de slotproef klokten we een zesde tijd algemeen. Het vermogen speelt in natte omstandigheden minder een rol, dus we konden ons echt eens tonen. Die tijd was de perfecte manier om de rally af te sluiten”, aldus een opgeluchte Vanden Abeele.

En zo mochten Vanden Abeele en Frederick Bekaert eindelijk eens met de Mitsubishi over het eindpodium rijden. “Ik ben blij dat ik na zo een lange pechperiode heb mogen bijdragen aan dit resultaat”, aldus Bekaert. “Nu moeten we verdergaan: de probleempjes oplossen, de afstelling verbeteren en dan vol goede moed naar de Wallonie.

Ook de Monteberg stond nog op het programma van de Kortrijkzaan, maar daar wordt aan verzaakt omdat de verkenningen van de Wallonie datzelfde weekend plaats vinden. Afspraak dus op 29 en 30 april, en 1 mei in en rond Namen.

ALV saneren van tanks
c est bene

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen