× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be c est bene

08-11-2015

Condroz Rally - Cedric Cherain sluit het seizoen af met winst ! Compleet verslag van de wedstrijd

Condroz Rally - Cedric Cherain sluit het seizoen af met winst ! Compleet verslag van de wedstrijd

Zaterdagmorgen was het typisch Condroz-weer, een nat wegdek met veel modder en blad zorgden  voor spekgladde wegen… En vanaf de eerste proef werd er heel hard gereden. De bewijzen waren er: Stéphane Lefebvre verloor zijn achterruit, Kris Princen kwam helemaal dwars over de finish van Stree… Maar de scherprechter van de wedstrijd was de lange proef van Marchin!

Op die proef reed Lefebvre lek en moest toekijken hoe Kris Princen en vooral Cedric Cherain een mooie voorsprong opbouwden. Erger was het voor Vincent Verschueren (cardan) en Chris Van Woensel (turbo) zij haalden het einde niet van deze proef.
Bij de tweede doortocht op die befaamde proef van Marchin was het Kris Princen die in de klappen deelde. Voor de proef stond hij tweede na Cherain, maar na een lekke band verloor de piloot van de 208 T16 4 minuten en zakte weg naar de negende plaats…

Zo kon Cedric Cherain de eerste dag afsluiten met een voorsprong van 41 seconden op Stephane Lefebvre. Mede door de uitvallers is David Bonjean (C4 WRC) na de eerste dag kunnen opgeklimmen naar een derde plaats. Een uitstekende Xavier Baugnet (Fiesta R5) en thuisrijder Yves Matton (DS3 WRC) sloten de top 5 af op zaterdagavond.
Op zaterdagavond was er al geen spoor meer van Bouche (mechanisch), Boon (versnellingsbak), Julien (sortie), Grooten (?), Lhonnay (sortie),… 

Zondag was het een stuk droger en stonden er een veel snellere proeven op het programma. Cedric Cherain was met zijn WRC best gewapend en kon zijn voorsprong op Lefebvre verder uitbouwen. De Luikenaar kon zo voor het eerst zijn thuiswedstrijd winnen. Lefebvre verwende de toeschouwers op zondag nog met zijn spectaculaire rijstijl maar wist op voorhand dat hij met de R5 niets kon beginnen tegen de DS3 WRC.

Voor de wedstrijd verklaarde Yves Matton dat hij graag op het podium had gestaan. Zondagmorgen startte hij als vijfde, maar hij kon profiteren van het extra vermogen van de WRC om voorbij Xavier Baugnet (Fiesta R5) te gaan en even later ging David Bonjean (C4 WRC) in de fout op kp Lavoir…
Het leek binnen voor de teammanager van Citroën, maar in de voorlaatste proef kreeg Matton problemen met de versnellingsbak en ging de derde plaats nog naar David Bonjean. Matton werd uiteindelijk nog 5de, na Xavier Baugnet die op stap was met de Renties Ford Fiesta R5.

Benoit Allart werd zesde, maar hij reed na enkele sterke prestaties eerder dit seizoen een wat onopvallende wedstrijd met zijn Fabia WRC. Guillaume Dilley daarentegen kwam in Hoei voor het eerst aan start met een R5, hij vond meteen het goede ritme en werd knap zevende. Met dit resultaat is Dilley ook zeker van de titel van vice-kampioen van België.

De top 10 werd afgesloten door pechvogel Kris Princen (208 T16), Jourdan Serderidis (DS3 WRC)  en Olivier Collard (Lancer EVO X) die in het wedstrijdslot in gevecht lag met WTCC kampioen Yvan Muller voor deze tiende plaats. Door een lekke band van Muller op de laatste proef won Collard deze strijd, opvallend was ook dat hij de enige zonder WRC of R5 was in de top 10...

Bij de voortrekkers stond er geen maat op Kevin Demaerschalk en Cedric De Cecco. Demaerschalk won de R3 klasse, al had hij zonder Dilley natuurlijk een belangrijke tegenstander minder… Hij won met ruime voorsprong op de andere Clio’s van Vanbergen en Boesmans.
De Cecco bewees aan het stuur van de 208 R2 opnieuw zijn snelheid en won heel overtuigend Zijn voornaamste tegenstander Adrian Fernelmont (Fiesta EcoBoost) nam een heel snelle start, maar hij moest reeds in de vierde proef (jawel Marchin…) opgeven met mechanische problemen. Victorien Heuninck werd tweede R2 en werd winnaar van de Peugeot 208 Cup 2015. Delhez werd met de Adam derde en won bij de juniors.

Het Historic kampioenschap was nog niet beslist voor de Condroz. Maar het publiek keek ook uit naar het debuut van de Celica van Didier Vanwijnsberghe. Al lijkt de Celica na maanden sleutelen nog steeds niet vrij van kinderziektes… Vanwijnsberghe stond snel in de lijst van opgevers...
Het was Stefaan Prinzie die de beste start nam, maar na een kapotte gasklep moest hij die plaats afstaan aan PJ Maeyaert. Op zondagmorgen kreeg Maeyaert op zijn beurt pech en konden Stefaan Prinzie en Sharon Vermeulen hun eerste nationale wedstrijd winnen voor PJ Maeyaert en voormalig Belgisch kampioen Stephen Van Kemmel.  Jens Maes werd vierde en heeft één puntje tekort om kampioen te worden, de titel gaat naar de spectaculaire PJ Maeyaert. 

# uitslag
# fotoreportage
 

zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
c est bene

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen