× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness Yprauto http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

27-09-2015

Wedstrijdverslag - EBR - DS

Wedstrijdverslag - EBR - DS

DS opnieuw op het podium dankzij Verschueren

Vincent Verschueren tot de finish in strijd voor de zege
Cédric Cherain reed een sterke achtervolging
7de overwinning op 8 wedstrijden in RC3 voor Guillaume Dilley

De achtste en voorlaatste manche van het Kampioenschap van België Rally, de East Belgian Rally, maakte zijn reputatie van selectieve wedstrijd opnieuw waar. Zes van de elf eerste wagens op de proeven van de Oostkantons haalden de finish niet. Maar, 3 van de 4 DS 3's bereikten wel de finish, bovendien op een goede positie.

Cédric Cherain, een kandidaat voor de overwinning na zijn tweede plaats achter de fabrieks WRC van Thierry Neuville vorig jaar, verloor helaas elk uitzicht op de zege bij de finish van de eerste proef. Omdat de proef ingekort was in vergelijking met vorig jaar, werd Cédric Cherain verrast door de plaats van de TK. Cherain kon een aanrijding met de DS 3 R5 van Verschueren niet vermijden. De twee wagens waren niet te zwaar beschadigd, maar de Wedstrijdleiding gaf Cédric toch een straftijd van een minuut voor deze fout.

"Die minuut kon ik niet meer inhalen, dus nam ik niet meer dezelfde risico's als wanneer je in strijd bent voor de eerste plaats," gaf de Luikenaar toe. "Maar, ik denk dat ik toch niet had kunnen rivaliseren met de snelsten. De 'set up' was niet perfect. Ik reed een paar goede tijden, maar ik miste regelmaat. Sommige concurrenten waren verrassend snel, maar het is natuurlijk een goede zaak voor de competitie dat er meer kanshebbers op de zege zijn."

Vincent Verschueren liet zich niet van de wijs brengen door het incident in het begin van de wedstrijd. De Oost-Vlaming reed een uitstekende wedstrijd en was voortdurend in strijd voor de leidersplaats met zijn DS 3 R5. Verschueren reed twee keer een snelste tijd en kwam drie keer aan de leiding met respectievelijk 2"2 en 2"3 voorsprong op Hermen Kobus en Kris Princen.

"Ik ben blij dat ik mijn potentieel heb getoond om dit moeilijke parcours," vertelde Verschueren na de finish. "Het is fantastisch dat ik tot de laatste meter kon strijden voor de zege met de beste rallymen van België en Nederland. Maar, ik ben natuurlijk ook ontgoocheld dat ik derde ben geworden. Op de laatste drie proeven in het donker kon ik het tempo van de koplopers niet volgen. Ik was nochtans even snel in het donker als overdag. Maar, Hermen en Kris waren nog sneller! Heel knap van hen."

Met zijn DS 3 R3 Max reed Guillaume Dilley weer een onberispelijke en regelmatige wedstrijd. Door het uitvallen van een aantal toppers pakte hij de twee punten van de 7de plaats (in het BRC-klassement), naast de 10 punten voor de zege in RC3. Zijn zevende overwinning op acht wedstrijden in de categorie in het Belgisch kampioenschap!

De enige die de finish niet haalde was de jonge Anthony Dovifat. Na een mooi wedstrijdbegin stond hij aan de leiding in R1 met de DS 3 die hij normaal gebruikt in de Duitse Trophy. Maar, bij het aansnijden van een linkse, raakte hij een muurtje waarbij de ophanging brak. Een les in het leerproces...

zwembaden en wellness
Yprauto

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen