× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness Yprauto http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

23-09-2015

Preview - EBR - DS

Preview - EBR - DS

Cédric Cherain mikt op de zege met zijn DS 3 R5
Vincent Verschueren vol vertrouwen na zijn recente prestaties
Guillaume Dilley de laatste titelconcurrent van Freddy Loix

De East Belgian Rally, de jongste wedstrijd van het Belgisch rallykampioenschap, heeft een parcours dat meteen zijn adelbrieven verdiende. Het reliëf en de smalle, glooiende proeven vielen in de smaak bij de piloten het verschil maken met hun stuurmanskunst en groot hart. Cédric Cherain, vorig jaar tweede, en Vincent Verschueren, de twee piloten met een DS 3 R5 aan de start, zijn beiden uit het juiste hout gesneden. We mogen van hen verwachten dat ze zich tonen in de Oostkantons.

Cédric Cherain, de winnaar van de Rally van Wallonië, kijkt ongeduldig uit naar de wedstrijd met de DS 3 R5 van het Italiaanse team D-Max. De East Belgian Rally is een van zijn lievelingswedstrijden. Vorig jaar was hij de beste van de R5-piloten en hield enkel de fabrieks WRC van Thierry Neuville hem van de overwinning. Om maar te zeggen dat Cédric met ambitie naar Sankt-Vith trekt...

"Het is duidelijk dat ik mijn naam op het opmerkelijke palmares van de East Belgian Rally wil schrijven," bevestigt de inwoner van Nessonvaux. "Maar, ik verkoop het vel van de beer niet voor hij geschoten is. Het startveld van deze editie 2015 is bijzonder sterk, met drie WRC's en vijf andere R5's. Gelet op de voorbije wedstrijden, zal ik vooral moeten uitkijken voor Chris Van Woensel en Freddy Loix. Op het snelle parcours in de buurt van Sankt-Vith heb je een uitstekend chassis nodig en veel vertrouwen in de voortrein. Als de DS 3 zo goed afgesteld is als tijdens de tweede dag van de Spa Rally, dan zijn er mooie zaken mogelijk. We hebben geen testsessie voorzien, maar de shakedown biedt een mooie proef van 6 km die we gedurende vijf uren kunnen gebruiken. Daar zou ik toch een vijftigtal kilometer moeten kunnen rijden. Dat moet voldoende zijn om een goede basis te vinden. Na de eerste ronde zullen we zien wat er mogelijk is."

Cédric Cherain, momenteel zesde in het kampioenschap, hoopt het groepje DS-piloten achter Freddy Loix te vervoegen. Maar Vincent Verschueren staat stevig op de derde plaats. Hij doet nog een gooi naar de titel van vice-kampioen, die momenteel in handen is van Guillaume Dilley. Na zijn recente prestaties heeft Vincent Verschueren alvast veel vertrouwen.

"Voor mijn opgave in de Omloop van Vlaanderen reed ik een paar uitstekende tijden, waaronder twee snelste tijden algemeen. Afgelopen zondag nam ik deel aan de Rallysprint van Oudenaarde, die in mijn achtertuin werd verreden. Ik was er de snelste op drie van de vier proeven, tegenover een heel sterke concurrentie, al was het een nieuwe wedstrijd op regionaal niveau. Natuurlijk is het parcours in de East Belgian Rally helemaal anders. Maar, mijn DS 3 doet het uitstekend en ik heb vertrouwen aan het stuur. De tegenstand is bijzonder sterk, maar ik wil bewijzen dat ik bij de top hoor in het Belgisch kampioenschap 2015."

Zijn tweede plaats in het Belgisch kampioenschap leek een utopie in het begin van het jaar, maar op dit moment is Guillaume Dilley vastbesloten om zijn titel van vice-kampioen te verdedigen. In Roeselare deed hij weer de beste zaak achter Freddy Loix met zijn DS 3 R3 Max. Zijn prestaties waren dit jaar zo goed dat hij de enige is die Freddy Loix nog van de titel kan houden.

"Ik maak me echter geen illusies," tempert de Brabander. "Mijn titelkansen zijn absoluut utopisch. Maar, ik wil mijn plaats als vice-kampioen wel verdedigen. Dat zal niet makkelijk zijn in Sankt-Vith. Het starveld is bijzonder sterk. Het zal zelfs moeilijk zijn om in de top 10 te eindigen. Ik mik wel opnieuw op de zege bij de voortrekkers en in R3, om DS te helpen de leidersplaats bij de Merken te verdedigen. Als het droog blijft, wat verwacht wordt, dan kunnen we mooie dingen laten zien met onze voortrekker."

Om in RC3 te winnen zal Guillaume de andere DS 3 R3 Max van de twee Luxemburgers, Hugo Arellano, die vroeg moest opgeven in Roeselare, en Charel Arendt moeten verslaan. De jonge Anthony Dovifat, dit jaar actief in de Duitse DS 3 Trophy, mikt op de overwinning in R1 met Alexandre Peeters als copiloot.

zwembaden en wellness
Yprauto

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen