× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks c est bene http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

08-09-2015

Wedstrijdverslag - ConXioN Omloop van Vlaanderen - Koen Verhaeghe

Wedstrijdverslag - ConXioN Omloop van Vlaanderen - Koen Verhaeghe

De rallywedstrijd, omloop van vlaanderen, is net zoals TAC en 24u van Ieper één van nationaal niveau. Alle toppers vanuit België zijn hier dan ook aanwezig voor het Belgisch kampioenschap. Samen met de ervaren co-piloot Jeannick Breyne kwam ik in Roeselare aan de start met nr. 71. De technische controle op vrijdag verliep vlot.

Een paar uren later waren al de 1ste kp’s van de rally voorzien. Er werd gestart met de klassieker “kp de ruiter”, die toch serieus was gewijzigd toz verleden jaar. De kp verliep vlot, na een korte aansporing van Jeannick zat ik al snel terug in mijn vertrouwd ritme van dit seizoen. Aan de start op kp Koolskamp was het efkens schrikken. De auto wou niet meer starten. We hebben dan met behulp van een paar andere rally rijders de wagen in gang geduwd en dit met een positief resultaat. Was toch schrikken, zo’n vroege opgave zou echt rampzalig geweest zijn. Op service werd al snel het probleem ontdekt, de startknop was defect. Er was geen tijd om die te vervangen, dus dan maar op de “mac gyver” manier, en gewoon de 2 draadjes tegen elkaar steken bij iedere start. Uiteindelijk verliep Kp Koolskamp dan zeer goed zelfs al had het ondertussen al een beetje geregend. Ook de 2de passage op kp de ruiter, deze keer in het donker (wat absoluut geen voordeel is voor mij) verliep door de vlekkeloze nota’s van Jeannick in optimale condities.

Resultaat na dag 1 was dan ook super. Een 49ste plaats en tevens startplaats voor de zaterdag op bijna 90 wagens en dit op nationaal niveau. Met Princen – Loix – Verscheuren op plaats 1-2-3. Ook in de pinto-cup hadden we een 3de plaats bereikt na 1 dag rally. Iedereen was verbaasd. Op zaterdag kwam ik nogal nerveus toe op ‘t service park. De druk was groot. Ik zat met mijn old-timer escort tussen de grote bmw bakken maar ik wou ook de zaterdag mijn plaats verdedigen. Jeannick stelde me al snel op mijn gemak en we kwamen vol goede moed aan de start. Alles verliep dan ook perfect en mondjesmaat bleven we zelfs nog stijgen in het klassement. Het ritme lag hoog en onze tijden waren gewoon weg super goed. Jammer genoeg beslisten ze halverwege de namiddag om de hemelsluizen open de zetten. Het grootste plezier was er dan af. 
Nu was het echt opletten geblazen en doseren om er niet af te gaan. Maar onder het waakzaam oog van Jeannick hebben we dit alles toch tot een goed einde gebracht. Waar we verleden jaar nog op een 65ste plaats finishten klokten we dit jaar maar liefst 28 plaatsen hoger in het klassement af, plaats 37. Tevens behaalden we een 2de plaats in de Ford pinto cup waar we een goede zet doen in het kampioenschap en een top10 plaats bij de historic wagens.

Dit is waarschijnlijk, tot op vandaag, mijn mooiste (snelste) rally geweest, waar alle records werden verpulverd.

ALV saneren van tanks
c est bene

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen