× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

18-07-2015

Wedstrijdverslag - TBR Rally - Koen Verhaeghe

Wedstrijdverslag - TBR Rally - Koen Verhaeghe

De 35° Rally T.B.R. is een rally van het type A en wordt verreden over 236.00 kilometer, waarvan 130.00 km klassementsproef en 106.00 km verbindingstraject. Er worden 4 ronden met telkens 4 KP’s verreden. De klassementsproeven zijn 100 procent verhard parkoers.

Mijn co van dienst, Bjorn Vanoverschelde en mezelf kwamen aan de start met nummer 60. In Roeselare, toch voor de tbr rally, starten de historic wagens niet apart. Alles rijdt door elkaar. Niet altijd een voordeel, zeker als er normtijden bij te pas komen. ’s Morgens vielen er hier en daar wat druppels, maar uiteindelijk is het dan toch de ganse dag zo goed als droog gebleven.

Tijdens de 1ste kp hadden we wat problemen met de intercom. Zo ontstond er wat concentratie verlies en lieten we wat seconden liggen. Uiteindelijk toch een 11de tijd algemeen bij de historic wagens. Bjorn en ik hadden als doel een top 10 gezet. Dus we waren alvast goed op weg. De volgende kp’s van de 1ste boucle verliepen zeer goed. Op het einde van de 1ste boucle waren we al opgeschoven naar een 9de plaats. Ons doel was bereikt, maar de concurrentie lag op de loer. Het was seconden werk.

Door wat aanpassingen op de nota’s door Bjorn tijdens de 1ste boucle en een wat vinniger piloot achter het stuur werden er tijdens onze 2de boucle maar liefst 25 seconden van afgeknabbeld. We voelden goed dat we nu op het scherp van de snee reden. Het ging snel. Voor de 3de boucle werd nog eens alles op alles gezet daar we ondertussen slechts een paar seconden meer verwijderd waren van onze voorgangers in het klassement. Gevolg, terug 13 seconden beter en yes, een stijging naar plaats 7 in het algemeen klassement. TOP.

De laatste boucle werd zonder risico verreden en met wat meer glijwerk voor het publiek, daar we voldoende seconden over hadden op onze 1ste achtervolger. Een vlekkeloze rally op het scherp van de snee, maar zonder risico’s en warme momenten en een zeer goede co in het zitje naast me.

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen