× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
c est bene zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

06-07-2015

Tuur Vanden Abeele wil zich dit najaar klaar stomen voor 2016

Tuur Vanden Abeele wil zich dit najaar klaar stomen voor 2016

Ondanks eerdere opgaves dit seizoen, kijkt Climawest Racing vol goede moed uit naar de tweede seizoenshelft. Tuur Vanden Abeele en zijn nieuwe vast co-rijder Frederick Bekaert willen straks nog mooie resultaten neerzetten met de Mitsubishi Lancer Evo VII. Het najaar wordt op 11 juli afgetrapt met een feestelijk BBQ-eetfestijn.

Laat ons eerlijk zijn. Na de opgaves in de eerste seizoenshelft kunnen we niet spreken van een goed begin. Het kwaad blijft ons achtervolgen, maar onze prestatie in de ORC Canal Rally in Oostrozebeke wekte veel vertrouwen op”, opent Vanden Abeele. Zonder te forceren stond Tuur na vijf proeven op de vierde plaats op enkele tellen van het Franse talent Victorien Heuninck. “We keken pas na de eerste ronde naar de tijden. Frederick en ik schrokken er zelf van. Nochtans waren tijden ondergeschikt, aankomen was de boodschap.” Maar het noodlot sloeg opnieuw toe. “We kregen af te rekenen met motorproblemen door de benzine. Een gekend euvel bij enkele collega’s zoals Jonas Langenakens.”

Inmiddels is Tuur begonnen met de Lancer terug in standaardversie te zetten. “We gaan ook weer met gewone racebenzine in plaats van biobrandstof rijden om de nieuw aangekochte motor te sparen. We blijven geloven in de wagen. Alles is vernieuwd, alle kwaaltjes zijn eruit. De motorproblemen staan los van eerdere problemen. We willen nu snel rijden, uitrijden en ervaring opdoen.”

Het vertrouwen komt dus terug en dat wil het team graag laten zien in het najaar. “Ik ga opnieuw een vast duo vormen met Frederick Bekaert. We willen samen iets moois opbouwen en een vertrouwensband kweken. Het resterende programma dit seizoen bestaat uit nog zeker drie wedstrijden: de Omloop van Vlaanderen, de East Belgian Rally, beide meetellend voor het Belgisch Rallykampioenschap, en de Hemicuda Rally in Koekelare. En als het wat meezit voegen we daar graag nog Oudenaarde en de Condroz aan toe. Doel is om klaar te zijn om in 2016 het Belgische Kampioenschap te rijden met de Group N-versie van de wagen. We willen de wagen nog een mooi palmares meegeven voor we uitkijken naar iets anders”, licht Tuur een tipje van de sluier. “We danken uiteraard de sponsors die ons trouw zijn gebleven doorheen deze moeilijke periode, en uiteraard ook de nieuwe partners.

Het programma van Climawest Racing vat zaterdag 11 juli al aan met een feestelijk, gezinsvriendelijk eetfestijn, een evenement dat moet uitgroeien tot een jaarlijkse zomerse traditie. Dat vindt plaats in het Cultureel Centrum “De Vonke”, Lagaeplein 24, in Heule. Voor slecht vijftien euro mag iedereen aan tafel schuiven voor een verzorgde barbecue. “Ook kinderen zijn welkom. Voor hen vragen we amper zes euro. Met een springkasteel zorgen we ervoor dat ons festijn gezinsvriendelijk is. We starten aan om 18uur”, aldus Vanden Abeele en Bekaert.  Inschrijven kan via tuur@climawest.be.

c est bene
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Verwante artikelen