× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be Yprauto

28-06-2015

Wedstrijdverslag - Kenotek Ypres Rally - DS

Wedstrijdverslag - Kenotek Ypres Rally - DS

Bryan Bouffier reed een tijd aan de leiding
Vincent Verschueren 3de na een erg regelmatige wedstrijd
Guillaume Dilley blijft op de 2de plaats in het Belgisch kampioenschap

De DS 3 R5's animeerden de strijd in de kopgroep tijdens de Kenotek Ypres Rally. Kevin Abbring was de eerste leider in de wedstrijd, tot hij van de baan ging. Bryan Bouffier reed meer dan de helft van de tweede dag aan de leiding. En uiteindelijk plaatsten de Fransman en Vincent Verschueren twee DS 3 R5's op het podium.

Op uitnodiging van Pieter Tsjoen kwam Kevin Abbring aan de start in Ieper om een gooi te doen naar de overwinning die vorig jaar door zijn vingers glipte door pech. Hij maakte zijn ambitie meteen duidelijk door verbluffende tijden te klokken met de DS 3 R5 van J-Motorsport. Maar, nadat hij wat tijd verloor door een lekke band op de 4de proef, ging hij twee proeven verder van de baan. Het betekende zijn definitieve opgave.

Bryan Bouffier had een eerder problematisch wedstrijdbegin, met twee kleine foutjes op de eerste twee proeven. De Fransman rukte stelselmatig op in het klassement. Toen de Brit Breen op zijn beurt zaterdagochtend moest opgeven, nam de Fransman de leiding. Helaas kostte een lekke band op de 15de proef hem twee en een halve minuut.

"De strijd met Freddy Loix was heel intens," vertelt Bryan. "Ik moest het ritme verhogen om stand te houden. Ik dook iets te diep in een koord en ik raakte een steen in de binnenkant van de bocht. Omdat we nog een heel eind te rijden hadden op deze lange proef, zijn we gestopt om het wiel te wisselen. Toch bleef ik op de tweede plaats. Ik ben best tevreden met mijn tweede plaats in Ieper bij mijn 2de wedstrijd met de DS 3 R5."

Een andere DS 3 R5 vervolledigde het podium. Vincent Verschueren bereikte zijn hoofddoel door de finish te halen in Ieper, na een aantal opeenvolgende opgaves. Zijn erg regelmatige en foutloze wedstrijd leverde hem uiteindelijk een onverwachte derde plaat op.

"Rekening houdend met het startveld hier in Ieper, is dit een onverhoopt resultaat," vertelt de piloot van team GoDrive. "Voor de start schrok mijn copilote Véronique even toen ik besliste om als eerste het parcours te openen op vrijdag. Uiteindelijk vond ze het zelfs nog rustiger dan wanneer we achter anderen moeten starten. Ik heb nooit gekeken naar de tijden van de anderen. Ik reed mijn eigen tempo. Ik heb me nooit illusies gemaakt, want we reden met de korte verhoudingen in de versnellingsbak, waarmee ik toch 20 km/u minder topsnelheid had dan de anderen. Maar, die korte verhoudingen geven me een beter gevoel. Uiteindelijk is alles goed verlopen. Tijdens de tweede etappe reden we een paar toptijden. Het slot van de wedstrijd was wel zenuwslopend, want ik kon de eerste versnelling niet meer gebruiken en die heb ik vaak nodig in trage bochten. Maar, de DS 3 hield het vol tot de finish. Ik ben enorm blij met deze podiumplaats. Het is vooral een enorme bekroning voor het team dat altijd het beste van zichzelf geeft voor mij."

Voor Cédric Cherain verliep de wedstrijd minder goed. Hij werd gestopt door elektronische problemen op de eerste proef. "Rally blijft een mechanische sport," vertelt de Luikenaar filosofisch. "Het zal de volgende keer beter gaan.

Guillaume Dilley zet zijn opmerkelijke puntenoogst verder. Eens te meer won hij de categorie RC3 met zijn DS 3 R3 MAX, waardoor hij zijn 2de plaats in het Kampioenschap van België behoudt, met één punt voorsprong op... Vincent Verschueren. "Het doel is bereikt," lacht de Brabander. "De DS 3 R3 MAX deed het weer uitstekend. Ons elan werd alleen een beetje onderbroken door twee lekke banden, elke dag één, een panne van de intercom vrijdagavond en kleine remproblemen in de slotronde. Maar, onze eerste plaats in de categorie kwam nooit in gevaar. De droom blijft duren!"

zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen