× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

06-06-2015

Kevin Abbring maakt kennis met DS3 R5 tijdens sponsor-event Easy Sleep - Aarova

Kevin Abbring maakt kennis met DS3 R5 tijdens sponsor-event Easy Sleep - Aarova

Vandaag werden we door Pieter Tsjoen uitgenodigd in de Vlaamse Ardennen voor een sponsordag. In de voormiddag had Pieter mensen van Easy Sleep uitgenodigd en in de namiddag kwamen afgevaardigden van Aarova en vrienden en kennissen van Pieter langs.

Het is vandaag niet de bedoeling om iets te gaan testen, ik wil m’n sponsors gewoon eens bedanken en hen meenemen als co-piloot in de rallywagen.” aldus de voormalig Belgisch kampioen.
Tim Van Parijs, was er ook en reed de ganse voormiddag rond met gasten in de… Ford Focus WRC. “Altijd leuk om nog eens met een WRC te rijden.” lachte de carrossier uit Oudenaarde. 

In de namiddag kwamen Bernd Casier en Pieter Vyncke nog langs en zij hadden de andere piloot mee… Kevin Abbring kwam kennismaken met het team van J-Motorsport. Pieter had in de voormiddag met de DS3 gereden, maar stond dan zijn stuur af aan de Hyundai piloot.
Abbring reed de gasten rond in de DS3 R5 waarmee hij en Pieter Tsjoen zullen starten in Ieper. “Na een rondje of 10 begin ik mijn weg te vinden in deze DS3, maar vandaag is het enkel voor het plezier van de sponsors. Ik heb enkele heel kleine afstellingen laten wijzigen, voor Ieper zullen we nog uitgebreid testen en dan meer verfijnde afstellingen doen. Morgen vertrek ik eerst nog naar Sardinië.” aldus de WK piloot die meteen indruk maakte op zijn passagiers.

In de namiddag nam Pieter Tsjoen dan het stuur van de Ford Focus WRC ’05, een wagen die volgens ons meer op het lijf van de zakenman is geschreven.

Zoals Kevin zei is dit niet echt een test, maar ik zie toch dat hij meteen goed overweg kan met deze wagen.” wist Fred Miclotte van J-Motorsport aan te vullen. “De afstellingen die hij nu vroeg zitten een beetje in de buurt van deze van Stephane Lefebvre, voor Ieper zullen we zeker nog een test organiseren om de wagen volledig naar de hand van Kevin te zetten…

​Veel van de ad-interim-co-piloten hadden nog nooit in een rally-wagen gezeten en waren sterk onder de indruk van de sport. “Telkens als je denkt dat ze gaan remmen geven ze nog gas bij… Ik ben echt onder de indruk!” vertelde een van de passagiers. 

#fotoreportage

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen