× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness c est bene ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

12-04-2015

Wedstrijdverslag - TAC Rally - Koen Verhaeghe

Wedstrijdverslag - TAC Rally - Koen Verhaeghe

Bij deze een verslag van onze deelname aan de 42ste Tac rally te Tielt. De TAC rally is er één die gesplitst is in een nationaal en een criterium deelnemersveld. Dit jaar kwamen we aan de start bij de nationale piloten, in totaal 87 inschrijvingen/ deelnemers. Wij kregen nummer 79 toegewezen. Totale afstand van het parcours was 264.32 km waarvan 183 km effectieve wedstrijd en waarvan 0,4% onverhard. Dit alles verspreid over 16 kp’s.

Op woensdag was reeds een shakedown voorzien voor alle wagens, dit op “de ratte”, een gehucht te Tielt. (een shakedown is een avond waarbij je de wagen kan testen voor de aanvang van de rally zelf, is niet verplicht.)

De Tac rally van Tielt dan zelf, wij kwamen aan de start met nummer 79.
Mijn co-piloot van dienst was Bjorn Vanoverschelde. Voor Bjorn was het zijn debuut naast mij. Maar de voorbereidingen waren alvast goed verlopen.

Zaterdagmorgen hadden we om 8u59 onze 1ste passage op het podium. De start van een lange rally dag. (althans dat dachten we toen).
Ondertussen waren al een paar fikse regenbuien gepasseerd zodat we een glad parcours voorgeschoteld kregen.

Op kp1 begon het alvast niet goed. Kp Schuiferskapelle was geannuleerd door een zware sortie. Op naar Kp2. Met koude banden en vettige wegoppervlaktes, kreeg ik geen grip op de weg. Een paar kleine schuivers op de neus zorgde ervoor dat er geen vertrouwen was in de waaiers en de korte situaties. Maar op de volgende kp, Kp Oosthoek begon het al snel op te drogen en het vertrouwen groeide. Op kp Poelberg ging het zelfs al relatief vlot.

Na de finish vlug naar ’t service voor een noodzakelijke bandenwissel.

Aan de start van kp schuiferskapelle was ik er 200% klaar voor. Het vertrouwen met de nieuwe co-piloot was optimaal en met een paar nieuwe banden vlogen we over het parcours. Het beloofde een top tijd te worden, want met de nieuwe banden en de perfecte nota’s kon ik de remzone’s bijna allemaal halveren en het ritme zat er volledig in. Toen bijna halverwege het noodlot er anders over besliste. De kabel van de koppeling brak middendoor !!! We hebben er alles aan gedaan om toch nog de kp te kunnen uitrijden,

Waardoor zelfs onze boîte ernstige schade opliep. Maar het mocht niet zijn. Game over. Alvast bedankt voor alle helpende handen op het parcours van de vele toeschouwers.
Dit na een paar jaar goede ervaringen in Tielt volgend op een paar super-slechte, terug een slechte ervaring in Tielt. Hopelijk volgend jaar terug weer beter.

Bedankt aan Kristiaan, Chriske, Lieven, Joeri, Franky, Steven en Tibo van vada-racing om onze wagen startklaar te krijgen en te onderhouden op service.
Ook bedankt aan Bjorn om zijn taak als co goed in te vullen, merci Bjorn.

Hopelijk krijgt vada racing de wagen terug in top conditie tegen de volgende rally. De 43ste rallysprint Monteberg op 26 april en dit samen met Tamara Peeters als co. Ook voor de Ford Pinto Cup deden we geen goede zaak. Toch nog de pech beker in ontvangst mogen nemen. Hopelijk bekomen we in Oostrozebeke een beter resultaat. Tevens wil ik nu reeds van de gelegenheid gebruik maken om mede te delen dat ons jaarlijkse benefiet feest dit jaar plaats vindt op zaterdagavond 22 augustus.

zwembaden en wellness
c est bene
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen