× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be Yprauto

12-04-2015

Wedstrijdverslag - TAC Rally - Polle Geussens

Wedstrijdverslag - TAC Rally - Polle Geussens

De TAC Rally was een heel bijzondere wedstrijd voor Polle en Sil Geusens, de twee broers in de Peugeot 208 R2 in de kleuren van CLRS Tegelcenter. Omdat de TAC Rally niet op de kalender van de Peugeot 208 Rally Cup staat, was er amper concurrentie in de categorie en Polle was de enige Junior met een R2. Finishen betekende meteen een flinke puntenoogst.

Polle had deze keer alles te verliezen in Tielt. Winst bij de Juniors zou iedereen "normaal" vinden, bij gebrek aan tegenstand, maar een opgave of mechanische panne zou ongetwijfeld kritiek opleveren. Kortom, het was mentaal een moeilijke oefening voor Polle Geusens, die als jonge piloot natuurlijk niets liever wil dan voluit aan te vallen om zijn talent te tonen.

"Het was echt een moeilijke wedstrijd. In het verleden heb ik me al eens laten verrassen op dit parcours toen ik aan de leiding stond bij de Juniors, dus ik besefte als geen ander hoe verraderlijk het gladde asfalt is in Tielt," vertelde Polle. "Zeker in de regen, tijdens de eerste en de derde ronde, heb ik geen risico's genomen, want ik moest absoluut finishen en de 20 punten pakken voor het Junior BRC. Ik ging niet voluit, maar in die omstandigheden is het des te moeilijker om de concentratie te behouden. Als rallypiloot is er niets makkelijker dan voluit aan te vallen, zonder ergens aan te moeten denken. Deze opdracht, finishen en punten pakken, hoort echter ook bij het vak van rallypiloot."

Maar, Polle voelde natuurlijk ook de drang om het duel aan te gaan met Steven Dolfen...
"Steven was als man van de streek heel snel, maar ik mocht me niet op laten jagen. Deze keer reed ik enkel in functie van het Junior BRC. Steven komt niet aan de start van de Rally van Wallonië, dus zullen we moeten wachten tot Ieper voor we het duel wel voluit aan kunnen gaan."

Binnen drie weken staat de volgende wedstrijd al op het programma voor Polle en Sil Geusens: de Rally van Wallonië in Jambes.

zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen