× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness Yprauto http://www.daviddesign.be

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

18-03-2015

Wedstrijdverslag - Rallysprint van Moorslede - Koen Verhaeghe

Wedstrijdverslag - Rallysprint van Moorslede - Koen Verhaeghe

De “ Rallysprint van Moorslede “ werd verreden over een klassementsproef van +- 11,3 kilometer klassementsproef op een voor 100 % verhard wegdek. De maximum rijtijd voor elke gechronometreerde rit bedraagt 23 minuten.

Na een vlekkeloze keuring op zaterdag kwam ik zondag fris en monter aan het wagenpark voor de 14de editie van de rallysprint van Moorslede.

Co van dienst was Jochen Vandersarren die voor de 1ste keer aan mijn zijde mocht vertoeven. Er stonden 38 historic wagens op de startlijst en wij kregen nummer 225 toegewezen.

Iets na 9u zijn we van start gaan voor onze 1ste kp. Net voor de start begon het ietwat te regenen. Dit maakte het wegdek lichtjes nat, maar toch net nat genoeg om het gevaarlijk glad te maken. En dit bleek al snel realiteit toen we van start gegaan waren voor onze 1ste rit. In de remzone voor de 2de links was ik de wagen al bijna kwijt, geen grip en een nog wat paniekerige reactie hierop (het was toch al terug een paar maanden geleden dat ik achter het stuur gezeten had van de ford) zorgde er bijna voor dat de rallysprint al snel voorbij was. Maar zover kwam het gelukkig net niet. Maar deze vroege waarschuwing in het begin van de wedstrijd deed me toch geen goed naar het vertrouwen toe. Dit verhaalde zich dan ook in een niet zo goede tijd van 8m22 en een 20ste plaats algemeen.

Gezien de vochtige en koude ondergrond werd al snel besloten door de service team leader om een banden wissel door te voeren. Dit zou ons toch al een stuk vooruit moeten helpen voor de stabiliteit. Toen we aan de start stonden van de 2de ronde begon het terug iets te regenen. Maar deze keer gelukkig veel minder. De wegen lagen er dan ook niet zo glad bij. De start verliep vlot, ik begon wat ritme te krijgen, de co deed zijn werk goed en het vertrouwen begon terug te groeien. Tijdswinst van maar liefst 23 seconden.

Na terug een lange service tijd van meer dan n uur, terug vol enthousiasme aan de start voor de derde ronde. Alles verliep perfect. Het bochtenwerk en ritme was optimaal. Terug een winst van maar liefst 14 seconden. We hadden een super 13de tijd algemeen gereden en we waren terug vier plaatsen opgeschoven in het klassement. Tevreden terug naar service.

Op ’t service werd nog getwijfeld om terug de andere banden op te leggen, daar de lichte regen nu definitief voorbij was. Maar na overleg in het service team werd beslist om alles te laten zoals het was. Op naar de vier en laatste ronde van de dag. We hebben nog eens alles gegeven, maar uiteindelijk bleek dat we wel degelijk aan ons maximum zaten, daar we terug exact dezelfde tijd neer plaatsten. Wat toch wel weer een twee plaatsen winst met zich meebracht in het klassement.

Bedankt aan Kristiaan, Chriske, Joeri van vada-racing om mee te helpen aan het welslagen van het weekend.

Ook bedankt aan Jochem om zijn taak als co goed in te vullen. Merci en doe zo verder.

We zijn klaar voor de TAC rally te Tielt. De 1ste nationale wedstrijd van het seizoen. Deze gaat door op zaterdag 11 april.
Dit is tevens de 1ste wedstrijd voor de Ford Pinto Cup.
Alvast welkom aan iedereen in ons Ford Pinto dorp aan de ingang van de Hallen.

Tevens wil ik nu reeds van de gelegenheid gebruik maken om mede te delen dat ons jaarlijkse benefiet feest dit jaar plaats vindt op zaterdagavond 22 augustus.

MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness
Yprauto

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen