× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be Yprauto

15-03-2015

Wedstrijdverslag - Spa Rally - Citroen DS3

Wedstrijdverslag - Spa Rally - Citroen DS3

Cédric Cherain vocht een prachtige strijd uit met Loix en Princen
Vincent Verschueren verrast door een bijzonderheid in de wedstrijd
Tsjoen en Grooten slachtoffers van het selectieve parcours

Cédric Cherain heeft een uitstekende prestatie geleverd in de Spa Rally, waar hij de ganse wedstrijd rivaliseerde met Freddy Loix en Kris Princen voor het podium. De streekpiloot werd tweede met zijn DS 3 R5, waardoor hij ook oprukt naar de tweede plaats in het kampioenschap.

Cédric Cherain ging met grote ambities van start in deze wedstrijd, want op dit soort parcours heeft hij al meermaals knappe prestaties geleverd. Hij onderlijnde meteen zijn ambitie met een snelste tijd met zijn DS 3 R5 op de eerste proef. Op de twee volgende proeven maakte hij echter twee kleine foutjes, waardoor hij op meer dan 40 seconden van de leider stond.

"De afstellingen waren in het begin van de wedstrijd nog niet ideaal," betreurde Cédric. "De ophanging achteraan was te hard. Daardoor had de achtertrein te weinig grip. We waren al blij dat we zonder kleerscheuren uit die schuiver aan hoge snelheid kwamen op de tweede proef. Tijdens de service werd de afstelling versoepeld. Daarna voelde ik me veel beter aan het stuur van de DS 3 R5."

Tijdens de tweede dag bevestigde Cédric zijn potentieel door een prachtige strijd te leveren met Loix en Princen. Op de 15 proeven op het programma, reed hij twee keer de snelste tijd en negen keer de tweede tijd, waarmee hij zijn achterstand op Loix verkleinde van 53 tot 31 seconden. Hij bleef ook overeind onder de druk van Princen, die oprukte in het klassement nadat hij tijd verloor door een technisch probleem.

"Ik ben blij met het resultaat," verklaarde Cédric na de finish. "De laatste ronde was moeilijk omdat er regen in de lucht hing. Het niveau ligt zo hoog dat het kleinste detail beslissend is. Voor de eerste twee proeven van de laatste ronde, opteerde ik voor 'soft' banden die ik niet goed op temperatuur kreeg, terwijl mijn concurrenten voor 'supersoft' kozen. Ik moest mijn inspanningen doseren. Kris pakte een beetje tijd terug, maar ik maakte me geen zorgen. Voor de laatste drie proeven had ik de ideale banden en daar hield ik gelijke tred. Ik sloot de wedstrijd zelfs af met een snelste tijd. We zijn op de goede weg. Ik heb gewoon nog wat meer testkilometers nodig. Maar, we deden hier een goede zaak, want ik ruk op naar de tweede plaats in het kampioenschap."

De wedstrijd van de andere officiële DS-piloot was veel korter. Pieter Tsjoen moest opgeven op de vierde proef met een geblokkeerd differentieel vooraan.

"Dat is autosport," stelde de Vlaming rustig vast. "In elk geval was ik dit weekend niet in topvorm, want ik had beroepshalve een erg drukke week achter de rug. Het zal beter gaan in de TAC Rally, die ik beter kan voorbereiden."

Vincent Verschueren, tweede in het kampioenschap voor de start, leek op weg naar het behoud van die positie, want hij rukte op naar de vierde plaats. Maar, hij werd uit koers gezet na het missen van een controlepunt.

"Na een klein probleem met een as van de transmissie moesten we vrijdagavond drie proeven rijden met enkel voorwielaandrijving. Ondanks een paar foutjes, rukten we op in het klassement," vertelde de piloot van de DS 3 R5 van team GoDrive. "Maar, we misten een controle die nutteloos was en ongebruikelijk is in de moderne rallysport. We waren trouwens niet alleen! Heel jammer, want het incident heeft serieuze gevolgen voor onze titelkansen. Maar, ik wil dit zo snel mogelijk vergeten en me concentreren op de volgende afspraak in Tielt."

Bertrand Grooten kwam duidelijk beter voor de dag dan in Haspengouw, maar ook hij moest zonder punten uit Spa vertrekken. Na enkele lekke banden tijdens de openingsronde van de tweede dag, toen hij op de vierde plaats stond, moest hij een volledige proef en de verbinding terug naar Spa op de velg rijden. Een beproeving voor de mechaniek. Bij het begin van de volgende ronde, op de verbinding naar de start van de eerste proef, brak de ophanging vooraan. Net als Pieter Tsjoen en Vincent Verschueren, zal Bertrand er alles aan doen om orde op zaken te stellen in de volgende manches van het kampioenschap.

 

 

zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen