× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be

22-02-2015

2015- Pieter Tsjoen mikt ook op de titel met een DS 3 R5

Niet één, maar twee DS 3 R5's zullen dit jaar een gooi doen naar de titel in het Kampioenschap van België Rally voor rekening van Citroën BELUX. Naast Cédric Cherain, die verandert van team, zal Pieter Tsjoen het volledige nationale rallykampioenschap rijden met een DS. Pieter mikt op een negende Belgische titel met team J-Motorsport.

Cédric Cherain en André Leyh, vorig jaar vice-kampioenen van België met J-Motorsport, stappen voor 2015 over naar een ander team.

"Ik blijf de verantwoordelijken van J-Motorsport erkentelijk voor alles wat we vorig jaar beleefd en gerealiseerd hebben. Maar, dit seizoen zal ik rijden met een wagen van de Italianen van D-Max, die me heel goed ontvangen hebben en die heel gemotiveerd zijn," vertelt Cédric Cherain. "We hebben de zekerheid dat we alle wedstrijden tot en met de Rally van Ieper kunnen rijden en verder ook de East Belgian Rally en de Condroz Rally. Het is een uitstekende zaak voor het kampioenschap dat Pieter Tsjoen opnieuw aan de start komt."

J-Motorsport van zijn kant doet beroep op een andere topper om zijn belangen te verdedigen met de nieuwe DS 3 R5.

"Ik heb al lang een uitstekende relatie met Pieter Tsjoen en we zijn snel tot een akkoord gekomen," vertelt Frédéric Miclotte, mede-eigenaar van team J-Motorsport, samen met Jourdan Serderidis. "Pieter zal het volledige kampioenschap rijden en we geven hem de middelen om zijn titelkansen zo goed mogelijk te verdedigen."

Pieter Tsjoen is natuurlijk heel blij dat hij een volledig seizoen kan afwerken in het Kampioenschap van België.

"Aanvankelijk had ik niet voorzien om dit jaar het kampioenschap te rijden, maar ik kon het voorstel van J-Motorsport niet weigeren," vertelt de Oost-Vlaming. "Mijn eerste bezoek aan de ateliers van het team was een bijzondere ervaring. Ik ontmoette er de mecanicien die destijds aan mijn Saxo VTS sleutelde bij mijn rallydebuut in de Challenge Citroën... met Fred Miclotte als copiloot. Fabio Lazzerini heeft trouwens aanvaard om mijn "rally" ingenieur te zijn tijdens de wedstrijden. Ik heb altijd graag met hem samen gewerkt en hij kent me als geen ander. Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging, temeer omdat ik niet vaak de kans heb gekregen om officieel een invoerder te vertegenwoordigen."

Bij Citroën BELUX is men verheugd dat de kansen op het behalen van de rallytitel verdubbeld zijn.

"Het is een kans om ervaring en jeugd te combineren in het Kampioenschap van België dat erg boeiend belooft te worden," verklaart Anouk Van Vliet, Directeur Communicatie bij Citroën BELUX. "Met acht nationale titels op zijn palmares, is Pieter Tsjoen een vaste waarde die onze kansen op succes aanzienlijk verhoogt. Voor Cédric Cherain zijn we heel blij dat hij een oplossing heeft gevonden om, zoals voorzien, te rijden met een DS 3 R5. We blijven overtuigd van zijn talent en we kijken ongeduldig uit naar de bevestiging van zijn potentieel in onze kleuren."

Yprauto
zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen