× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
c est bene ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

15-10-2014

Wedstrijdverslag - Hemicuda Rally - Tuur Vanden Abeele

Einde in mineur voor Tuur Vanden Abeele

Tuur Vanden Abeele was onfortuinlijk in zijn laatste rally van het seizoen. In de Hemicuda Rally rond Koekelare begon de Kortrijkzaan vol goede moed aan de strijd met zijn Mitsubishi Evo VII, maar remproblemen maakten een abrupt einde aan zijn rally en zijn seizoen. “Maar we gaan zorgen dat we klaarstaan voor volgend seizoen”, aldus Vanden Abeele die niet bij de pakken blijft zitten.

Hoewel er met weinig ambitie gestart werd, had Vanden Abeele vooraf verklaard dat hij toch wel de chrono’s nauwlettend in de gaten zou houden. Na een quasi probleemloze East Belgian Rally vond hij in Koekelare vertrouwd terrein terug, met een vertrouwde co-rijder, namelijk Nico Beernaert.

Ik ken Nico goed. We reden al een vijftal rally’s samen, dus ik startte met een goed gevoel”, aldus Vanden Abeele. Dat bleek ook snel want Vanden Abeele klokte een tweede tijd bij de moderne wagens. Een podiumplaats zat er dus zeker in, ware het niet dat de remproblemen opnieuw de kop opstaken. “Ik voelde het al op het einde van de proef. Ik moest steeds dieper duwen op het rempedaal. Na de finish voelde ik dat we totaal geen remmen meer hadden. Verder rijden was levensgevaarlijk”, aldus een ontgoochelde Vanden Abeele die zich toch optrekt aan zijn uitstekende tijd. 

De Mitsubishi gaat nu in een winterslaap. “Van zodra de plannen voor 2015 vorm krijgen, gaan we alles aan de remmen vervangen”, aldus Vanden Abeele die nu al uitkijkt naar volgend jaar maar niet teveel in zijn kaarten wil laten kijken.

Tuur Vanden Abeele gaat zich nu terug volop concentreren op de organisatie van de “6 uren van Kortrijk”. Hij lag namelijk mee aan de basis van de eerste heruitgave in 2013. “Een kwarteeuw van de rallykalender verdwenen, maar duidelijk nog altijd even geliefd. Dat bleek snel vorig jaar. Ook dit jaar liggen alle ingrediënten klaar om er opnieuw een glanseditie van te maken. We hebben een sterk team dat altijd vooruit wil en beter wil doen, voor de fans, de rijders en alle Kortrijkzanen”, besluit hij.

Bij dit seizoenseinde wil Tuur Vanden Abeele ook al zijn trouwe partners danken voor hun vertrouwen en hun engagement.

 

c est bene
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen