× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

14-09-2014

Jan Jacobs met ruime voorsprong de snelste man van Linter - compleet verslag van de wedstrijd

Jan Jacobs met ruime voorsprong de snelste man van Linter - compleet verslag van de wedstrijd

Bij een startveld van 38 deelnemers vraagt een mens zich op zondagmorgen om 6 uur 's morgens wel eens af of het de moeite is om van Ieper naar Linter te rijden... Wel de wedstrijd en de organisatie waren top!

Het deelnemersveld was gevarieerd en dat maakte het spannend en ook vaak heel spectaculair. Bij de start leek echter niemand opgewassen tegen Marc Turrion, hij nam meteen ruimschoots de leiding gevolgd door Jan Jacobs. Echter de de motor van de Turri EVO liep warm en Turrion moest nog voor halfweg de wedstrijd opgeven.
Jan Jacobs nam de leiding over en was ook een pak sneller dan zijn dichtste achtervolgers. Jacobs bleef foutloos en won uiteindelijk met meer dan 1 minuut voorsprong.

Voor de resterende plaatsen binnen de top 5 bleef het nog spannend tot de allerlaatste proef. Zowat de ganse wedstrijd was er eens stevige strijd voor de top 5 plaatsen. Patrick Diels (BMW M3) was de snelste van de achtervolgers en werd tweede voor Erik Degeling (EVO). Andy Heyrinck (Subaru) miste, ondanks een sterke laatste proef op enkele seconden na het podium. Hij werd vierde nog voor de EVO X van Erik Deveux.

Steve Becaert had ook in deze top 5 kunnen staan. De Poperingse transporteur reed enkele knappe tijden maar kreeg enkele malen af te rekenen met motorstoringen... 

De top 10 werd verder compleet gemaakt door de Subaru van Eddy Vandevelde, de Renault Megane van Stefaan T'Joens die als eerste F2 eindigde, Steaan Trekels, Frederik Houtekiet en Frederik Vrolix.
Divisie 1-2 werd gewonnen door de Subaru Impreza van Xavier Lannoo, hij werd 11de algemeen en had in zijn divisie 1-2 een ruime voorsprong op de Citroën Saxo van Eddy Buntinx en de Peugeot 106 van Mitch Van Oplynes.

De historics hadden maar een heel beperkt aantal deelnemers, zeker nadat Michel Casseyas last minute had beslist om bij de moderne te starten (ifv het kampioenschap voor copiloot Vandersarren). De historic werd gewonnen door Jan Vandenberghe in de VW Golf 1. Hij had een oorsprong van meer dan anderhalve minuut op de  Ascona van Ronnhy Laporte. Koen Verhaeghe werd derde historic op amper 3 seconden van Laporte. Michel Casseyas werd na de wedstrijd bekroond door de jury als spektakelkoning. 

Uitslagen

Een uitgebreide foto-reportage op de foto-pagina en voor de piloten ook alle foto's beschikbaar via www.pixelfinish.be.

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen