× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

04-05-2014

Paul Lietaer wint Rallysprint van de Monteberg - compleet verslag van de wedstrijd

Paul Lietaer wint Rallysprint van de Monteberg - compleet verslag van de wedstrijd

Een stralende lentezon, een sterk deelnemersveld en de mooie omgeving van Dranouter, meer heeft een mens niet nodig op zondag...

Paul Lietaer toonde al vanaf de eerste ronde dat hij niet voor niets reeds 9 maal won op de Monteberg. Hij zette de scratch in de eerste 2 doortochten. Door een lekke voorband in de derde ronde kon Bart Maes iets terug komen, maar door opnieuw een scratch in de vierde en laatste ronde was het Lietaer die overtuigend won. 
Bart Maes werd met de Skoda Octavia WRC logisch tweede. De derde plaats was verrassender, ex-winnaar Dirk Vermeirsch haalde de Ford Sierra Cosworth 4x4 van stal en reed een heel sterke wedstrijd die hij als derde kon afsluiten.

De voornaamste concurrenten voor de derde plaats waren Lorenzo Bossu, Filip Pyck en Brecht Hoorne. Brecht Hoorne verloor in de eerste ronde een pak tijd door een kleine sortie, samen met deze sortie verloor Hoorne ook alle hoop op een goed resultaat. Brecht Hoorne werd in de BMW 130i uiteindelijk pas 29ste. Dit ondanks een derde tijd in de tweede ronde en een tweede tijd in de laatste ronde.
Pyck verloor in de eerste ronde een vijftal seconden omdat hij werd gehinderd door een andere deelnemer en werd vijfde algemeen maar eerste groep N.
Lorenzo Bossu en co Koen Demeyere eindigden als vierde op amper 1.81 seconde van Vermeirsch.

Bert Cornelis en cameraman/copiloot Melvin Florissoone wonnen dankzij een strakke rijstijl de historic, bovendien werden ze ook zesde algemeen. In die historic klasse werd Danny "Euroshop" Kerkhof na een mindere openingsronde nog tweede nipt voor de BMW van Geert Glorieux.

Bovendien was het tot aan de finish heel spannend voor de resterende plaatsen in de top 10. Alex-Frosty-Taylor werd in de Subaru Forrester werd 7de, met op heel korte afstand de Lancer EVO 9 van Vermeeren, de Peugeot 206 RC van Dolfen en de BMW M3 van Merlevede. Tussen de 7de plaats van Forrester en de 10de plaats van Merlevede was er amper 3.17 seconden verschil. Voor Steven Dolfen zat er misschien nog meer in... "Ik wist dat de Lancer piloten wat meer tijd nodig hadden om in het ritme te komen," vertelde Steven ons na de wedstrijd. "Mijn plan was ook om meteen aan de vallen, maar in de eerste ronde werd ik gehinderd door de piloot die voor ons had gestart en verloor ik zeker 10 seconden... Anders stond ik misschien 7de, maar al bij al ben ik toch heel tevreden!"

Nico Denys won de divisie 1-2 met de Renault Clio, voor de Subaru van Xavier Lannoo en de Lancer van Jens Sinnaeve.

Foto-reportage
Uitslagen

MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen