× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

23-04-2014

Preview - Rallye de Wallonie - Melissa Debackere

Na de pech die ze kenden in zowel de Haspengouw als de TAC-rally in Tielt, kijken Melissa Debackere en Cindy Cokelaere vol verwachting uit naar de rally van Wallonië, de derde manche van het BRC, die komende vrijdag, zaterdag en zondag verreden wordt in de buurt van Jambes (Namen).

De Wallonie is zeker een van mijn lievelingsrally’s” opent Melissa. “Ieder jaar zit ik reikhalzend uit te kijken naar het weekend van deze wedstrijd. De reden hierachter kan ik niet echt verduidelijken. Misschien is het specifieke parcours, dat ik als snel en hobbelig zou omschrijven, een van de oorzaken. Maar ook de vele passages door de kleine dorpen,  en het vaak bijhorende mooie weer doet er wel iets aan. Ook hangt er overal een super sfeer, zowel in het wedstrijdcentrum als op de verschillende proeven. Bovendien is het een intrinsiek zware rally, verdeeld over drie dagen. Je moet ook zorgen dat je alert bent en over een stevige conditie beschikt. De vrijdag wordt de showproef van de Citadel heel laat verreden, en de zaterdagmorgen moet je alweer vroeg uit de veren, zodat de concentratie optimaal moet zijn.
Vorig jaar eindigde ik als achtste algemeen en tweede bij de Super 2000-bolides. We  verloren nog wat tijd en plaatsjes in de laatste ronde toen we eventjes in de fout gingen op Malonne. Wat de editie 2014 zal brengen is echt koffiedik kijken. Ik hoop vooral om nog eens de finish te bereiken. Haspengouw (lekke band) en Tielt (geknelde benzineleiding met brand als gevolg) brachten ons tweemaal te vroeg in het opgeverspark. In de TAC-rally ging het tot het moment van opgave wel heel goed, ondanks de heel mistige omstandigheden. Op Kobus en Loix stond er geen maat, maar dat zij zelfs enkele WRC’s voorbleven was toch wel een verrassing. We draaiden rond de vijfde plaats, maar voelden wel dat we nog heel wat progressie konden maken. Tot we de Peugeot aan de stop op de Poelberg aan de kant mochten zetten.
Jambes wordt sowieso moeilijk om in de top te finishen, gezien er liefst een tiental WRC’s aan de start verschijnen met toch allemaal gereputeerde piloten. Reken daar nog de S2000’s  bij van Loix en Kobus, en enkele snelle Evo’s, en je kunt meteen concluderen dat er flink wat kandidaten zijn voor winst en dichte ereplaatsen. Zondagnamiddag het eindpodium halen zou ons al dik tevreden stemmen.

 
De Peugeot S2000 van Melissa en Cindy is voorzien van startnummer 16.

Yprauto
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen