× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge Yprauto http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

08-04-2014

TAC Rally - Complete voorbeschouwing

TAC Rally - Complete voorbeschouwing

Komende zaterdag is er in en rond Tielt de tweede manche van het BRC 2014. De RACB mikte dit jaar op de R5 categorie. In de Haspengouw leek dit nog een weinig succesvolle keuze,  maar vanaf Tielt is met Cedric Cherain alvast een extra titelkandidaat in een R5. Afwachten hoe de R5 het doet tegen de WRC’s, de Super 2000’s en de GT’s op het gladde asfalt rond Tielt…

Deelnemers

Alhoewel Freddy Loix, net als in Haspengouw, over de minst krachtige wagen beschikt van alle favorieten blijft hij de te kloppen man.
Er is echter meer dan voldoende tegenstand: de WRC’s van Kris Princen (Impreza S12b), thuisrijder Bert Cornelis (Impreza S5) en David Bonjean (Fabia WRC), Bob De Jong (Lancer WRC 05), Eric Cunin (Fabia WRC) en ten slotte de Toyota Corolla van Rudy Bouvart.
Verder zijn er de R5 van Cedric Cherain (Fiesta) en de S2000’s van Hermen Kobus (Fiesta), Melissa Debackere (207) en Vincent Verschueren (Polo).

Vooral Cherain en Kobus kunnen op het einde van het seizoen nog roet gooien in de plannen van Loix... Maar dan zal Cherain wel meteen in het goede ritme moeten zitten, de Limburger heeft immers reeds een voorsprong van 20 punten.
De Nederlander Kobus daarentegen staat 2de in het kampioenschap en is bijzonder gemotiveerd (zie voorbeschouwing Hermen Kobus) om Loix te kunnen verslaan... 

Bovendien kunnen de Mitsubishi Lancer R4 in Tielt uitzonderlijk rijden met de sequentiële bak, al worden ze niet in de einduitslag opgenomen. Benieuwd of Andy Lefevere, Claude Bal en Bert Coene zich in de kopgroep kunnen mengen…
Andere snelle 4x4’s die we in de subtop verwachten zijn de Lancers van Lorenzo Bossu (EVO 7), Johhny Vanzeebroeck (EVO 6), Guillaume De  Ridder (EVO 9) of Tuur Vandenabeele (EVO 8). Een lijst die we nog mogen aanvullen met enkele snelle Nederlanders.

Indien het droog blijft zijn de GT’s en de snelste groep M wagens ook vooraan te vinden. Tim Van Parijs zal debuteren met zijn Porsche 997 GT3 en neemt het op tegen de gelijkaardige Porsche van Jochen Claerhout en de BMW’s van Patrick Snijers (130i), Claudie Tanghe (Compact), Brecht Hoorne (130i) en de Nederlander Wouter Ploeg (BMW 1 M). 
Bij de achtertrekkers is het ook uitkijken naar de lokale piloten en de deelnemers van de Nederlandse Nissan 350Z Challenge, in deze wedstrijd is Matthias Boon trouwens één van de favorieten.

In de TAC gaat ook de Peugeot 208 R2 cup van start. In die cup strijden onder andere Guillaume de Mevius, Guillaume Dilley, Quentin Collignon, Stephen Wright en RACB piloot Gino Bux. Andere snelle voortrekkers zijn er voor Timo Van Der Marel (Fiesta), Stephan Herman (Punto Kit Car), Frederic Berville (Clio), Steven Dolfen (206 RC), Vander Schelden Geoffrey (Fiesta R200), …

Ook de Historics kunnen op een full house rekenen in Tielt. Alle favorieten zijn aan elkaar gewaagd, al zijn de ogen vooral gericht op Paui Lietaer.
Hij lag het opnemen tegen o.a. de Ford Escorts van Didier Vanwijnsberghe, Erik Deveux en Yves Bruneel de Porsches van voormalig Belgisch kampioen Glenn Janssens, vice-kampioen Patrick Mylleville, Wim Decock of tegen de Opels van Tobi Vandenberghe (Kadett) en Stefaan Prinzie (Ascona).
We verwelkomen in Tielt ook een aantal buitenlanders met originele klassiekers, zoals de Nederlander Wouter Koenderink met een imposante BMW 3.0 CSL, de Deen Kurt Meder met een Volvo 240 Turbo, twee piloten die strijden voor de West Euro Rally Cup. Phil Foster komt vanuit Engeland met een Ford Anglia en Dominiek Kindt start met een originele Citroën Visa 1000 Pistes.

Criterium

Net als bij de nationale deelnemers zijn de Criterium piloten ook toe aan de tweede manche van hun kampioenschap. We verwachten een strijd tussen de BMW's van kampioen Franky Boulat, de winnaar van Haspengouw Philip Lommers, thuisrijder Kurt Braeckevelt en de Renaults van Koen Lauwaert (Clio R3), Stefaan Tjoens (Megane RS), Vincent Verstraete (Clio) en Brian Renier (Clio).

deelnemerslijst

Parcous / Timing

Het parcours in Tielt is grotendeels gelijk gebleven. Enkel de proef „Oosthoek” werd aangepast. De eerste wagen vertrekt op het podium aan de Europahallen 7u45 voor 4 ronden van de 4 gekende proeven: Schuiferskapelle, Ondank, Oosthoek en Poelberg.

timing

Rallyradio / Internet / live

De uitslagen van de wedstrijd zijn te volgen via www.tac-results.be, tijdens de wedstrijd en tijdens de shakedown kan je via www.facebook.com/rallylovers ook live-updates volgen.
Er is ook een rallyradio, die te beluisteren is via 105,8 (City Music).
www.tieltseautomobielclub.be
 

MLV banden velgen Poperinge
Yprauto

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen