× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

16-03-2014

Paul Lietaer wint (eindelijk) de rallysprint van Moorslede - compleet verslag van de wedstrijd

Paul Lietaer wint (eindelijk) de rallysprint van Moorslede - compleet verslag van de wedstrijd

Onder een stralende voorjaarszon werd vandaag de openingsmanche van het VAS kampioenschap gereden: de rallysprint van Moorslede. Paul Lietaer kwam als favoriet aan de start van deze wedstrijd, trouwens een van de weinige proeven in West-Vlaanderen die hij nog nooit kon winnen.

De snor uit Zwevegem klokte meteen de eerste 2 scratches, maar kreeg toen 30 seconden straftijd omdat zijn debuterende co 3 minuten te laat had ingeklokt. Weg was de voorsprong van Lietaer, hij moest nu in de achtervolging. Bert Cornelis had net zoals vorig jaar zicht op de overwinning. Maar in de derde ronde reed de Subaru van Cornelis en Debaeke lek... De Subaru Impreza WRC van het garagisten-duo uit Handzame zakte weg naar de derde plaats, na Lietaer en thuisrijder Coene.

Lietaer kon zijn leidersplaats veilig stellen en won zo voor het eerst de rallysprint van Moorslede. Bert Cornelis ging nog in de aanval en werd (opnieuw) tweede. Bert Coene eindigde derde, maar voelde in de slotfaze nog de hete adem van Kevin Abbring. Het Nederlandse talent kwam op uitnodiging van Patrick Milleville met diens Porsche rijden, Abbring won meer dan overtuigend de Historic en werd ook vierde algemeen op minder dan 3 seconden van Coene.
Lorenzo Bossu debuteerde in Moorslede met zijn EVO 7, zonder zijn schuiver in de derde ronde was hij samen met Abbring in de running voor de derde plaats. Nu sloot hij de top 5 af.

Vincent Vermeeren reed een sterke wedstrijd, met vooral een sterke tijd bij de eerste doortocht, zijn inzet werd beloond met de zesde plaats met een nipte voorsprong op Vincent Verschueren, die tweede historic werd.
Bij die Historics was de strijd minder spannend dan bij de moderne, Abbring had een halve minuut voor op Verschueren, Vandoorne volgde als derde Historic opnieuw een halve minuut verder... 

De top 10 werd afgesloten door de Focus WRC van Pritchard (8ste), de BMW Compact van De Roeck (9de) en ten slotte Piet Declercq met de Philcars EVO 8. Tot voor de laatste ronde waren zowel Rino Beernaert en Victorien Heuninck nog in de running voor een top 10 plaats en voor de zege in F2. Beernaert kende in de derde ronde wat problemen (waarschijnlijk koppeling) en beide piloten verdwenen in de laatste ronde uit koers... Zo was Vandenberghe in de Historic VW Golf de snelste voortrekker als... 27ste algemeen.
Xavier Lannoo won, in zijn Subaru Impreza, de div 1-2.

Uitslag
Foto-album

zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen