× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
c est bene zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

06-11-2013

Wedstrijdverslag Condroz: Tuur Vanden Abeele"Condroz bevestiging van pechseizoen"

De laatste rally van het jaar voor Tuur Vanden Abeele is geëindigd in mineur. Tijdens de 40ste Rallye du Condroz moest Vanden Abeele in de openingsfase opgeven toen hij met zijn Mitsubishi Lancer Group A even van de weg raakte. De kleine crash was meteen het eindpunt van een seizoen waarin het geluk niet altijd aan de zijde stond van de Kortrijkzaan.

Vanden Abeele keek nochtans uit naar deze editie van de Condroz. Met druilerig weer, vettige stroken gebroken asfalt en een deelnemersveld om u tegen te zeggen, wilde Vanden Abeele zich zonder druk voorbereiden op volgend seizoen en zich onderweg kostelijk amuseren, maar daar kwam weinig van in huis. “Op de openingsproef ging Alain Deveza met zijn Subaru van de weg net toen wij moesten starten. De proef werd even stilgelegd waardoor we met koude banden en remmen van start moesten gaan.” Tuur reed de eerste lus op de rondkoers van Ben-Ahin met de nodige marge, om het tempo te verhogen in het tweede rondje. “Ondanks de voorzichtige aanpak nestelden we ons in het spoor van onder meer Filip Pyck.”

De zaterdag begon zoals de vrijdag. Net op het moment dat Vanden Abeele moest vertrekken ging Renaud Verreydt in zijn BMW M3 van de baan, en weer werd de proef even stilgelegd. “En dan op de tweede proef van de dag sloeg het noodlot toe. Een veel te enthousiaste nota, waardoor ik veel te snel in de bocht toekwam. Ik raakte meteen uit het spoor en ging de modder en rotte bladeren in”, doet Vanden Abeele zijn verhaal. De achterkant van de wagen kregen een fikse tik te verwerken. Het team kon de finish nog bereiken, maar de opgelopen averij was te hoog opgelopen om verder te rijden. Gelukkig bleef het bij blikschade.

“Vooral het einde van het seizoen kenden we veel pech. We kenden veel remproblemen met de nieuwe wagen, en nu besluit ik dit pechjaar door mijn eigen fout. Volgend jaar nemen we een nieuwe start en mikken we op een mooie eindplaats in de Belgische rallykampioenschap.”

Inmiddels is de grootste ontgoocheling verwerkt. Dat moet ook, want Tuur Vanden Abeele is een dragende kracht binnen Autostal Groeninghe dat op 24  november de “6 uren van Kortrijk” organiseert. Dat wordt de afsluiter van het VAS-kampioenschap en belooft nu al een fantastisch feest te worden.

c est bene
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen