× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks c est bene http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

24-09-2013

Wedstrijdverslag Rally van Linter: Koen Verhaeghe

De verkenningen waren voorzien op zaterdagnamiddag 21 september van 14u – 17u. De parcours waren allemaal nieuw voor ons. Er stonden drie Kp’s op de planning maar wegens gebrek aan stewards konden er slechts twee doorgaan. En ook voor ons service team was er geen enkel probleem bij de keuring.

Hoe verliep de rally zelf ?

De short rally van Linter is een typisch Limburgse rally. Veel rechte stukken en weinig waaiers. Groot verschil met in de West Vlaanders. Bij ons kan je je handicap van weinig pk nog een beetje verdoezelen, maar in Limburg niet. De paarden tellen hier dubbel. Er waren twee klassementsproeven die elk bestaan voor 100 procent uit verhard wegdek. Er waren maar liefst zes rondes of boucles te rijden, elk bestaande uit twee verschillende kp’s. Kp Wange met een lengte van 9,1 km en kp Neerhespen met een afstand van 8 km.

We kwamen met 45 deelnemers aan de start waarvan slechts 9 historic wagens en wij kregen startnummer H61 toegekend. En moesten als eerste het parcours openen. Dus het ontbijt in ons hotel was reeds voorzien om 7u30 ’s morgens.

Boucle 1.

Kp 1 was Kp Wange. De weg lag er half nat, half droog bij. Ik had geen vertrouwen in de remzone’s en ging dan ook op veel plaatsen te vroeg op de rem. Tijd van 5m rond. Op naar Kp2, kp Neerhespen lag er nog slechter, lees gladder bij dan kp Wange. Slechts een tijd van 5m34. Ondertussen waren er hier en daar al een paar historic wagens uitgevallen.  We stonden al op de 6de plaats algemeen. Goe bezig. Op  naar service.

Boucle 2.

Op Kp 1, kp Wange konden we onze tijd verbeteren met 1 sec . Maar op Kp Neerhespen was het ondertussen al serieus aan het opdrogen. Resultaat een winst van maar liefst 28 seconden. Amai, amai het kon niet op.

Boucle 3.

Op Kp 1 konden we er terug 5 sec afdoen en op kp deden we er 1 sec bij daar we een bocht verkeerd genomen en wat tijd hadden verloren. Geen fout deze keer van de co maar van de piloot.

Boucle 4.

Terug een winst van 3 sec op de 1ste kp en 10 sec op de 2de kp. Ondertussen al opgeklommen naar de 4de plaats in het algemeen historic klassement. Het ging er sommige momenten wild aan toe. Veel bochten werden dwars genomen, en soms, soms net iets te ver.

Boucle 5.

Kp Wange, terug 1 sec eraf en ook op Kp Neerhespen 1 sec eraf. We zaten aan onze limieten. We konden ook geen risico’s meer nemen daar we ondertussen op de derde plaats stonden. Een een podium plaats behalen, da zou toch wel het hoogtepunt van de dag zijn.

Boucle 6.

Kp Wange, terug 1 sec eraf. Op Kp Neerhespen bleef onze tijd steken p 4m56. Finish, de buit was binnen. Moe, zonder problemen en super blij samen met mijn co Nikita aan de finish. Voor de eerste maal in ons carrière een podiumplaats, 3de algemeen bij de historic wagens. Het was een geslaagde rally. Geen wachttijden aan de kp’s, geen annulaties. Een vlekkeloze dag voor ons.  Een dikke proficiat aan de organisatie . Resultaat van de rally van Linter : Een 26ste plaats algemeen en een 3ste plaats algemeen bij de historic deelnemers. Voor wie ons graag eens in actie ziet. Zie hieronder terug een zeer mooie url filmpke waarop je kan klikken. Op het filmpke kan je ons diverse keren zien passeren. Klik hierop :  www.youtube.com/watch?v=p8eVvW64-nE

Nog een woordje van dank aan het service team die terug voor een perfect onderhoud van de wagen hebben gezorgd. Zonder hen zouden we nooit staan waar we op vandaag staan, op het podium. Merci Kristiaan, Chriske en Lieven, het vast vada racing service team. Niet voor niets verleden jaar de beker van “het service team 2012 “ ontvangen. Ook een speciaal woordje van dank aan mijn co-pilote Nikita. Die zich ’s morgens absoluut niet lekker voelde en het moeilijk had, maar toch niet opgaf en de nota’s perfect verzorgde. Gelukkig met wat medicatie vanuit het service team kwam Nikita er snel terug bovenop. Nikita, nogmaals bedankt voor uw volharding en inzet. Op naar de volgende rally voor het kampioenschap, 12 en 13 oktober . De TBR rally van Roeselare, één van de grootste rally voor het vas kampioenschap. Meer info kan je hierover terugvinden op : http://www.rallytbr.com/content/display/name/home

ALV saneren van tanks
c est bene

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen