× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

03-09-2013

Citroën Racing Trophy Belux 2013 - Omloop van Vlaanderen

Citroën Racing Trophy Belux 2013 - Omloop van Vlaanderen

Kan Ronny Foxius voor de verrassing zorgen?

Het begint weer! Enkele dagen na de scholieren, komt ook het Belgische rallywereldje na de vakantie weer in actie. Dit weekend worden de tenten opgeslagen in Roeselare, waar de teams aan de start komen van de Omloop van Vlaanderen, de zesde manche van het Kampioenschap van België Rally.

De Citroën Racing Trophy Belux komt natuurlijk aan de start van deze tweede opeenvolgende wedstrijd in West-Vlaanderen die nochtans een heel ander profiel heeft dan de Rally van Ieper. Voor deze wedstrijd maakt Ronny Foxius graag de verplaatsing vanuit het Groothertogdom Luxemburg. De piloot die vertrouwd is met de promotieformules van Citroën heeft een DS3 R3 gekocht in het begin van de zomer. Met zijn nieuwe aankoop debuteerde hij enthousiast voor eigen publiek in de Rally van Luxemburg.

"De DS3 R3 is heel amusant om te besturen," vertelt hij. "Ik had niet veel moeite om de wagen onder de knie te krijgen. Ik ben heel blij dat ik hem in de selectieve Rally van Luxemburg zonder schrammetje aan de finish bracht. Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijd op een heel ander type parcours."

Hoewel hij laat aan het seizoen begint, kan Ronny nog een mooi resultaat behalen in de eindstand van de Citroën Racing Trophy Belux. In Luxemburg heeft hij leider Armand Fumal al verslagen. Aangezien Caren Burton wegens professionele verplichtingen niet aan de start komt, kan Foxius meteen mikken op de overwinning in de categorie R3T in Roeselare. Met 25 punten voor een dergelijk resultaat, zou hij meteen tot op 3 punten naderen van Caren Burton, tweede in de tussenstand. Mathematisch komt Foxius zelfs nog in aanmerking voor de eindzege.

Het zal echter moeilijk worden om Armand Fumal nog van de leidersplaats te verdringen. De informaticus uit Spa kan, dankzij zijn voorbeeldige regelmaat, zaterdagavond eventueel de eindzege in de Citroën Racing Trophy Belux 2013 al veilig stellen. Daarvoor moet hij enkel de finish halen, ongeacht het resultaat van Foxius. Maar, Armand wil meer dan louter rekenen.

"De resultaten waren niet altijd zoals ik wilde, vaak door pech, maar ik vind dat ik wel veel progressie heb gemaakt aan het stuur van de DS3 R3," vertelt de patron van Cybernet. "In Roeselare wil ik voor Foxius finishen om mijn derde overwinning van het seizoen in de categorie te behalen." Het belooft een mooie strijd te worden...

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen