× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be Yprauto

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

21-08-2013

Wedstrijdverslag Rallye de la Famenne: Tuur Vanden Abeele

Wedstrijdverslag Rallye de la Famenne: Tuur Vanden Abeele

Het debuut van Tuur Vanden Abeele met de nieuwe Mitsubishi Lancer Evo VII Group A was van korte duur. Toch blikt de Kortrijkzaan met een goed gevoel terug op zijn eerste ervaring met zijn nieuwe montuur. “De aankoop van de nieuwe Mitsubishi was de beste keuze”, klonk het snel.

Vanden Abeele verkoos de Rallye de la Famenne boven de rally van Staden om zijn eerste kilometers te malen met de nieuwe Lancer. Jammergenoeg stopte het avontuur na vijf proeven. “Tot dan ging het goed. In de eerste proef hadden we wat problemen met de ALS, maar daarna verliep alles vlot”, vertelt Vanden Abeele. Dat bleek ook uit de tijden. Hij bleef na vijf proeven in de buurt van Jourdan Serderidis met de Ford Fiesta WRC, en bleef een flink eind voor merkgenoten als Eric Poucet en Erik Moree.

Maar daarna zorgde een defecte rempomp voor het einde van de wedstrijd. “We besloten snel om de handdoek in de ring te gooien, om erger te voorkomen. Op het snelle parcours rond Marloie doorrijden met nukkige remmen, is geen optie”, aldus de 36-jarige Kortrijkzaan. Vanden Abeele onthoudt wel het goede gevoel dat hij overhield aan de wagen. “Het blijkt nu al dat dit de beste keuze was.

De volgende rally waar Vanden Abeele aan de start staat, is de Omloop van Vlaanderen. Dat is de 6de manche van het Belgische rallykampioenschap, verreden op 6 en 7 september. Daar gaat de verkenningstocht met de Lancer verder, met het oog op een volledige BK-campagne in 2014.

MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Verwante artikelen