× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

04-07-2013

Wedstrijdverslag GEKO Ypres Rally - DG Rallysport

Met twee wagens aan de start van de rally van Ieper, een wedstrijd die deel uitmaakt van het Europees Kampioenschap Rally, rekende DG Sport erop om haar schitterende seizoenstart te bevestigen.

Cédric De Cecco & Jérôme Humblet

Cédric De Cecco en Jérôme Humblet die reeds van het begin deel uitmaken van het team uit Theux zijn vertrouwd met de streek. Het duo dat een goed vertrouwen heeft in de wagens zette meteen een goed ritme en nam geen enkel risico bij de start van de rally. En gelukkig maar, want de weersomstandigheden op vrijdag waren dusdanig dat men zich zeker geen uitspattingen kon permitteren want dat zou wel eens faliekant afgelopen kunnen zijn door de fameuze Ieperse watering. Op het gemak verhoogde Cédric geleidelijk aan het ritme en tekende voor een aantal beste tijden om uiteindelijk als derde te eindigen in de R2 categorie. Daardoor versterkt hij zijn leiderspositie in het Belgisch Kampioenschap R2. Door Geusens voorbij te steken bedraagt de voorsprong van Cédric en Jérôme nu 7 punten op deze laatste en 9 op Van der Marel.

Stephan Hermann & Achim Maraite

Stephan Hermann en Achim Maraite, twee nieuwelingen in het team DG Sport, hebben een sterke indruk achtergelaten door hun snelle aanpassing aan de Peugeot 208 R2 en aan het ingewikkelde parcours van deze rally. Omdat ze voor het eerst aantraden in Ieper wilden ze niet echt voluit gaan maar hebben ze kilometer na kilometer meer vertrouwen ingewonnen. Aan het einde van de rally, reed Stephan de tijden van de beste R2 piloten, een overduidelijk bewijs van de snelheid van de nieuwe DG Sport piloot. Bovendien, ondanks het moeilijke begin van de rally omwille van het weer en de in te halen tegenstanders slaagde Stephan er toch in als 8e te eindigen in de R2 categorie en als 3e in de Peugeot Trophy, net na Cédric. Het staat vast dat wanneer Stephan op gekend terrein zal rijden en goed vertrouwd zal zijn met de wagen, hij net als zijn teamgenoot één van de kandidaten voor de overwinning zal zijn.

Volgende afspraak met het team op 7 en 8 september in Roeselare. We hopen dat u opnieuw met velen zult zijn om onze teams aan te moedigen.

Yprauto
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen