× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be Yprauto

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

01-07-2013

Wedstrijdverslag GEKO Ypres Rally - Tuur Vanden Abeele

Wedstrijdverslag GEKO Ypres Rally - Tuur Vanden Abeele

Tuur Vanden Abeele blikt ontgoocheld terug op zijn Geko Ypres Rally. De Kortrijkzaan vond nooit het nodige vertrouwen in de Volkswagen Polo s2000 en beëindigde de rally uiteindelijk op een zeventiende plaats. “Ik had graag een waardig afscheid gegeven aan de Polo s2000, maar dat is niet gelukt”, aldus Vanden Abeele.

Het nieuwe bandenreglement heeft het ons moeilijk gemaakt om de vooropgestelde ambities waar te maken”, opent Vanden Abeele. Vanaf Ieper kregen de rijders een beperkt aantal banden, maar vooral het schrappen van de regenband maakte het enorm moeilijk. “We begonnen op Pirelli’s omdat die iets beter leken in de regen, maar we moesten de hele rally afwerken op diezelfde banden”, sakkerde hij. Het huwelijk tussen de Polo en de Pirelli slaagde niet. “Ik reed vrijdag op safe, na de vele regenbuien. Op zaterdag hoopte ik in droge omstandigheden op beter, maar ik vond nooit het nodige vertrouwen in de Polo en de Pirelli. Op plaatsen waar ik vorig jaar vol kon doorgaan, schakelde ik dit jaar zelfs terug.

Er werd nog veel gesleuteld aan de afstellingen van de Polo, maar het gevoel zoals op Michelinbanden kwam nooit meer terug. Een paar tijden tussen de vijftiende en vijfentwintigste plaats brachten Vanden Abeele nog naar voren in de slotfase. Uiteindelijk mocht Vanden Abeele nog als zeventiende het podium op.

Met de Michelins zat er zeker meer in. Er moet zeker nog gesleuteld worden aan het bandenreglement. De beperkingen kunnen werken in Spanje of Italië, maar in België, met de wisselende weersomstandigheden en de diepe en modderige coupures, bevordert dit geenszins de veiligheid”, meent hij. “Kijk maar naar de slippartij van ploegmakker Vincent Verschueren.” Verschueren gleed op de derde proef van de wedstrijd in een diepe gracht.

Ik was enorm gemotiveerd, net zoals mijn co-rijder Steven Vyncke met wie het enorm goed klikte. Ik vind het dan ook enorm jammer dat er geen waardig afscheid was voor deze Polo. Uiteindelijk ben ik nog blij dat ik de finish heb gehaald”, aldus Vanden Abeele die zijn laatste meters reed met de Polo van Godrive.

Het avontuur gaat vanaf nu verder met de nieuwe Mitsubishi Evo VII Groep A. “We gaan nu naar de Famenne, alvorens de rest van het Belgisch Kampioenschap af te werken. We hebben nog niet veel succes gehad, dus laat ons hopen op beter. Echter, we focussen vooral op volgend jaar”, besluit Vanden Abeele.

MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen