× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Verzekeringen Delaere ALV saneren van tanks zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

01-06-2013

Tuur Vanden Abeele gaat verder met een nieuwe Mitsubishi Evo 7

Het rallyavontuur van Kortrijkzaan Tuur Vanden Abeele gaat verder met de Mitsubishi Evo VII, maar dan wel met een andere wagen én in de Group A-versie. Vanden Abeele wil met die wagen terug aansluiten bij de subtop in België. De eerste rally in het BFO-BRC waar we de wagen zullen zien, wordt de Omloop van Vlaanderen in september.


Dit jaar werkte Vanden Abeele een gemengd programma af met de Mitsubishi Evo VII die hij aan het begin van het seizoen kocht, en met de Volkswagen Polo S2000 uit de stallen van Gaby Goudezeune. Aan dat verhaal komt na Ieper een einde, want Vanden Abeele kocht een andere Mitsubishi Evo VII van Thierry Dekoninck.
“Het gaat om de Evo VII Full Group A die in 2007 opgebouwd werd door Guy Colsoul Rallysport en bestemd was voor Larry Cols”, aldus Vanden Abeele. “Helaas kwam er abrupt een einde aan de rallycarrière van Cols in maart 2008 waardoor de wagen lang op stal bleef staan. Sinds 2008 heeft de Mitsubishi Evo VII amper 500 wedstrijdkilometers in de benen.” De wagen was in het bezit van Dekoninck die nu de oude Evo VII van Tuur overneemt.

“Onze Evo VII was een volledige standaardwagen. We amuseren ons met de Mitsubishi en ook de prestaties zijn goed. Ondanks onze goede prestaties ten opzichte van de topwagens in de klasse bleven we wat onder radar hangen. Met de nieuwe wagen willen we terug in de subtop van België meedraaien. In 2014 zetten we alles op alles”, aldus Vanden Abeele.
 

De bezieler van de 6 uren van Kortrijk zal na Ieper niet meer rijden met de Polo s2000. “Het wordt mijn achtste rally met de Polo. We hebben enorm veel bijgeleerd in die wagen maar dat koersbeest leunt niet 100 procent aan bij mijn rijstijl. Je moet vaak hoog in toeren blijven met die atmosferische motor en de wagen meer besturen op de voortrein terwijl ik dat niet gewend ben, zeker niet met mijn verleden bij de historics”, zegt Vanden Abeele.


De rijder zal in het BK vanaf de Omloop van Vlaanderen aantreden met zijn nieuwe aankoop, maar hij plant wel nog een voorbereidingswedstrijd in de maand augustus.
 

Tuur wil van de gelegenheid gebruik maken om al zijn sponsors te bedanken voor de trouwe steun en hoopt met de nieuwe Evo VII iets meer terug te geven aan hen met puike prestaties.
 

 

Verzekeringen Delaere
ALV saneren van tanks
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Verwante artikelen