× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge Yprauto http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

10-04-2013

Wedstrijdverslag TAC: Franky Boulat

Na onze overwinning in de Haspengouwrally stonden de verwachtingen hoog gespannen om wederom een sterke prestatie neer te zetten. De weergoden waren ons alvast goed gezind met droog en overwegend zonnig weer.

Het Tieltse asfalt staat erom bekend om zeer glad en smal te zijn met bijna overal grachten naast de wegen die elk klein foutje onmiddellijk afstraffen. Ook dit jaar was het parkoers zeer uitdagend met lange technische proeven.

We zijn zeer sterk gestart en halfweg de wedstrijd (na KP6) stonden we op een 2de plaats algemeen op amper 7 sec van de leidersplaats. Even waren we zelfs virtueel leider op KP7 omdat de naaste concurrent voor de overwinning (Lootens) met technische problemen (versnellingsbak) de strijd had moeten staken. Helaas hebben we maar heel even van deze virtuele leidersplaats kunnen genieten want op dezelfde KP hebben wij een spijtig foutje gemaakt. ...   over het grind is de wagen iets te ver geschoven in een trage situatie waardoor we eerst met de achterkant langzaam in de gracht schoven en in de poging om eruit te geraken door verder te rijden is de volledige wagen weggezacht in de gracht ... aangezien er op deze plaats slechts een handvol toeschouwers stond was dit meteen het einde voor ons ... onmogelijk om op eigen kracht de wagen uit de gracht te halen.

Dit is zeer spijtig en was de gemiste kans voor ons om in het kampioenschap een stap voorwaarts te kunnen springen. De geslagenheid was groot zaterdag avond. Gelukkig is er geen schade aan de Champion Lubes M3.

Ook teamgenoot Gunther Luyckx had geen geluk. Tijdens de 3de proef voelde Gunther de versnellingsbak begeven. Bij de finish bleek er zelfs in gat in het deksel te zijn zodat de olie lekte. Alle olie hing onder de wagen en op de remschijf links. Dit was meteen ook voor hem het einde, het waren immers nog 3 proeven tot de service. Gunther had nochtans zeer verdienstelijk gereden en stond na KP4 als 29ste geklasseerd. Ook dit technisch probleem bleek achteraf wel mee te vallen.

Het kampioenschap blijft echter een open strijd omdat bijna alle kampioenschapsrijders zijn uitgevallen door technische problemen of bezoekjes aan de Tieltse greppels. Toch was het de gemiste kans voor ons ...

De volgende wedstrijd is de Rallye de Wallonie in en rond de mooie streek van Namen/Marche op zondag 28 april. Het kampioenschap blijft zeer spannend.
 

MLV banden velgen Poperinge
Yprauto

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen