× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
c est bene zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

28-02-2013

Wedstrijdverslag Haspengouw Rally: Tuur Vanden Abeele

Wedstrijdverslag Haspengouw Rally: Tuur Vanden Abeele

Koele start

Landen. Dit is wat je op ze minst kon zeggen afgelopen zaterdag tijdens de openings wedstrijd van het BFO-BRC. Net als vorig jaar had de organisatie de mogelijkheid voorzien om service te doen in één van de legerhallen. Geen overbodige luxe zal blijken.

Tuur, “Het is écht koud, oa. op de proef van Racour en Zepperen is er ijs gemeld. Het wordt dus uitkijken geblazen”. Aan de andere kant waren de onverharde stroken nu volledig hard bevroren wat de anders zo gevreesde proef van Zepperen nu een heel stuk gemakkelijker maakte. Met startnummer 12 en als 5de GrN op de proef konden Tuur en Isidoor zich perfect focussen op wat er rond hen gebeurde. Tuur, “Laat ons eerlijk wezen, onze EVO7 is een mini GrN. We rijden hier met standaard remmen, diff’s & versneliingsbak. Ook de vering is dringend aan verbetering toe. Ik heb de mogelijkheid gehad om me deze auto aan te schaffen en ga nu de tijd nemen om hem volledig naar mijn hand te zetten. Oa. tijdens deze rally wil ik de hem beter leren kennen”.

Door direct op de eerste proef een 4de tijd te draaien in klasse maakte de piloot uit Marke zijn intenties direct duidelijk. “Van de BMW, naar vorig jaar de Polo S2000 en nu de Mitsu EVO7 is het minste wat je kan zeggen is dat Tuur graag van uitdagingen houd. Al zitten we met een groot technisch verschil met andere N4’s werken we hard om het verschil zo klein mogelijk te houden”, wist een goedgezinde Isidoor te melden tijden de eerste service in Landen. Tijdens de daaropvolgende passage op Racour laat Tuur zich de eerste en enige keer verrassing met een kleine spin. Tuur, “Kort na de start is er een lang stuk a fond na welke ik laat afremde en werd geconfronteerd met de beperkte remmen. Ik heb nog gecorrigeerd met de handrem maar we stonden rond, we verliezen denk ik een handvol seconden”. Ook tijdens de eerste passage op Zepperen was er even opschudding in de cockpit nadat het gaspedaal enkele malen bleef hangen. “De auto heeft tijdens de winterperiode een volledig nazicht gehad maar de betrouwbaarheid kan je maar controleren tijden een rally. Isidoor heeft me ondertussen al laten weten dat het probleem is opgelost. Het is even verschieten, dat wel”, vertelde Peter Vandenbroucke wie samen met zijn team instaat voor de technische bijstand en onderhoud van de auto. Tijdens de volgende proeven blijven Tuur en Isidoor top 5 tijden neerzetten in de klasse en een bijna top 10 tijd algemeen op de voorlaatste proef. De laatste proef zou nog  hachelijk worden door sneeuw. Tuur, “Tijdens de laatste proef wou ik geen risico meer nemen, ik ben zeer tevreden met de prestatie. Met een top 5 plaats in de klasse en 13e algemeen is de doelstelling grotendeels behaald”.

Nu wordt het uitkijken naar de TAC Rally met de POLO S2000 op 05 April in Tielt, www.tacrally.be.

c est bene
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen