× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness Verzekeringen Delaere ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

22-11-2012

Tuur Vanden Abeele kijkt tevreden terug op zijn rallyseizoen

Tuur Vanden Abeele kijkt tevreden terug op zijn rallyseizoen

Een leerjaar

Kort even nakaarten met Tuur en Isidoor. Na een fantastisch seizoen 2011 met als afsluiter de algemene Belgische titel in het historic gebeuren wilde Tuur zich een nieuwe uitdaging aanmeten voor 2012. Niet enkel door in een nieuwe, moderne klasse te stappen maar ook door een auto te kiezen van de welke er in België niet teveel rondrijden, Tuur “Ik wilde niet met de zoveelste Mitsubishi of Subaru rijden. Niet dat deze auto’s niet competitief zijn maar ik wou iets aparts. Door Vincent Verscheuren kwam ik in contact met Gaby Goudezeune, de eigenaar van het Go-Drive team in Kemmel. Hij had 2 VW POLO S2000 staan waarover ik veel goeds had gehoord”.

Met deze keuze zou Tuur het zich niet gemakkelijk maken. Isidoor, “We hebben er lang over gedaan om de keuze te maken maar Tuur wilde in 2012 leren, door voor de Polo te kiezen heeft hij samen met de kennis van GoDrive naar mijn mening de perfecte “school” gevonden voor 2012”. Trouwens in de handen van Freddy Loix en Bernd Casier had deze wagen reeds een mooi cv opgebouwd. Als kampioenschap werd opnieuw gekozen voor het BK met uitzondering van de Sezoensrally. Tuur, ”Niettegenstaande ik met de BMW altijd graag gereden heb in Bocholt blijft het een breekbare rally. In samenspraak met het team hebben we deze dan ook links laten liggen”.

Met het debuut in de immer vettige Haspengouwrally en het gladde parcours van de TAC Rally liep het naar wens .  In Tielt kon de piloot uit Marke direct kennis maken met de 4x4 capaciteiten van de Polo, beide rally’s werden respectievelijk de 8ste en de 11de plaats algemeen afgesloten. Tuur: “Het is natuurlijk een totaal ander gevoel, de wagen trekt zich als het ware door de bocht, het voelt een beetje aan als een kart…”.
Een gevoel dat zich perfect zou lenen tot het looiende en snelle parcours van de Rally de Wallonie, helaas liet de immer betrouwbare mechaniek de wagen uit Kemmel in de steek. Isidoor “Met de verschillende haarspeldbochten  die eigen zijn aan dit parcours en vooral deze op de toertjes op KP Malonne hebben de koppeling geen deugd gedaan”. Het zou uiteindelijk het enige moment van het seizoen zijn dat de betrouwbaarheid van de snelle POLO in vraag stelde.
Het bewijs werd geleverd in Ieper waar Tuur traditie getrouw met Vincent Van Quickenborne rijdt. Tuur, “Ieper is traditiegetrouw de hoogmis van de Belgische rallysport en met zijn hoog aantal deelnemers in de S2000 klasse is het natuurlijk een waardemeter”. Ook met occasioneel Vincent in de co-zetel wist ons Kortrijks duo zich prima uit de slag te trekken. Vincent, ”Het blijft toch heel apart, we waren altijd de gezelligheid en kleinschaligheid van Boezinge gewoon maar dit is toch iets anders. Nu tussen de grote jongens ben ik toch heel tevreden met de behaalde 13e plaats als resultaat. Het was hectisch in de voorbereiding maar we hebben genoten tijdens de wedstrijd zelve”.

Een vertrouwensboost ,die Tuur en Isidoor motiveerde voor de Omloop Van Vlaanderen in Roeselare en opnieuw lag een 12e plaats in het vizier tot de voorlaatste proef. Tuur, “Het ging prima al was het die dag wel heel warm. Nu wie Omloop zegt, zegt grind en net dat grind heeft ons parten gespeeld. Net na de start op KP Oekene zijn we tegen “20” in de gracht geschoven en de rally was gedaan. Jammer”.
Met dit als enigste schoonheidsfout werd er naar de Oostkantons afgezakt voor de voorlaatste wedstrijd in St’ Vith. Isidoor: ”Dit jaar waren er aardig wat veranderingen gebeurd aan het parcours in de goede zin .Het is  aardig wat versneld, perfect voor de POLO, een goede keuze van de organisator”. Ook het mooie weer zou er toe bijdragen dat het tempo hoog lag. Met het herwonnen vertrouwen en foutloze wedstrijd werd de rally dan ook afgesloten op een 12e plaats net voor een lokale WRC piloot. Tuur, “Ik ben tevreden met het resultaat en zoals gesteld in het begin van het seizoen was dit een leerjaar. Samen met Isidoor heb ik veel mogen leren en gaan we nu in de winterperiode alles opnieuw op een rij zetten en lieten we bewust de Condroz rally aan de kant . Het kampioenschap was sowieso gespeeld en ik wilde er geen extra risico’s  nemen. Zo zijn we toch mooi 2de in de S2000 klasse geëindigd en 12de  in het algemeen Belgisch kampioenschap.  Ik wil daarom zeker via deze weg al mijn sponsors en supporters bedanken voor de steun”.

Ook in 2013 wilt Tuur terug aantekenen voor een Belgisch kampioenschap, hoe en wat kan je volgen op www.tuurvandenabeele.com. Tuur Vanden Abeele staat ook op de rallylovers kalender 2013.

                  

 

 

 

 

 


 

zwembaden en wellness
Verzekeringen Delaere
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Verwante artikelen