× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

09-09-2012

Paul Lietaer wint de ConXion Historic Omloop van Vlaanderen.

Paul Lietaer wint de ConXion Historic Omloop van Vlaanderen.

Paul Lietaer kwam als een van de favorieten aan de start in Roeselare, voor de wedstrijd werd algemeen verwacht dat Robert Droogmans de voornaamste concurrent zou worden. Het was echter Glenn Janssen die met de snelle Porsche gevaarlijk dicht in de buurt van Lietaer bleef.

Janssens maakte tijdens zijn aanval echter een foutje op de proef van Oekene en verloor bijna 3 minuten op leider Lietaer. Zo viel de Porsche terug naar een derde stek achter de ander Tuthill Porsche van Deveux. Droogmans had toen reeds de Escort aan de kant moeten zetten met een kapotte motor...

Opgeven staat echter niet on het woordenboek van Glenn Janssen en hij vocht terug, de overwinning was onhaalbaar. Maar door enkele kanontijden kon hij in extremis nog opnieuw tweede worden, al had hij een minieme voorsprong van 0.2 seconden op Deveux. 

John Morgan was zo goed als zeker van de vierde plaats. Echter de laatste KP moest hij uitrijden met een kapot differentieel en er zat niets anders op dan de wagen aan de kant zetten na de stop, een prachtige vierde plaats ging in rook op.... Eerste buitenlander is Stokes gevolgd door een armada Britse piloten. Browne, Hill, Graham, Squires, Samuel en Davis vervolledigen de top-10.

Tommy Demaiter was de eerstvolgende Belg in de einduitslag, hij werd... 13de op meer dan 13 minuten van Paul Lietaer. Heel wat BRC piloten moesten vroegtijdig de strijd staken. Patrick Mylleville (motor), Frank Baert (steekas), Johan Dekens (motor), Geert Vandoorne (versnellingsbak), ....

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen