× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks zwembaden en wellness Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

08-09-2012

Lietaer en Tsjoen als leiders van start op dag 2 van de ConXion Omloop van Vlaanderen

Lietaer en Tsjoen als leiders van start op dag 2 van de ConXion Omloop van Vlaanderen

Wie anders dan Paul Lietaer ?

Met 85 deelnemers in het nationale gedeelte en 60 bij de Historics is de ConXion Omloop van Vlaanderen op gang geschoten met KP De Ruiter. De ConXion Historic Omloop van Vlaanderen mocht de debatten openen en favoriet Paul Lietaer zette direct een kanontijd neer. De leider in het kampioenschap, Glenn Janssens, moest  al  te veel tijd prijsgeven (2,1sec) Bij dezeis hij gewaarschuwd, het zal hard rijden zal worden om de Polle bij te houden.
Op KP Beveren kwam een bestelwagen op de weg en de 7 eerste wagens werden hierdoor gehinderd. Werk aan de winkel voor de koersdirectie en na de vergadering beslisten zij om een normtijd toe te kennen. Lietaer, Janssens, Claerhout en Droogmans kregen de beste tijd. Zo eindigt Paul Lietaer het vrijdagse gedeelte als leider met Janssens op een 2e plaats en Claerhout als derde.

51 wagens eindigden dag 1 en reden richting Polenplein voor het nachtpark. Johan Delaere (BMW 2002Ti) ging van de weg op KP Beveren met opgave tot gevolg en ook Wouter  Lievens moest opgeven met motorpech. 6 teams zullen gebruikmaken van SuperRally om morgen te herstarten.

Kunnen Ten Brinke en Swaanen zorgen voor de spanning ?

Verrassing op de eerste klassementsproef bij de nationale deelnemers, de Ford Fiesta RS WRC van Bernhard Ten Brinke was op KP De Ruiter 2,3 sec sneller dan regerend Belgisch kampioen Pieter Tsjoen met de Citroën C4 WRC. Ook bij de S2000 was het Nederland boven want Kobus (Ford Fiësta S2000) was 1,8 sec sneller dan onze landgenoot Verschueren met de VW Polo S2000.
Op KP 2 Beveren zette Pieter Tsjoen orde op zaken en klokte  11,8 sec sneller dan Ten Brinke. Swaanen (Subaru S12 WRC) verloor zelfs 16,3 sec in het donker. Van Woensel staat omringd door WRC’s of S2000’s op een mooie 7e plaats met de BMW 130i. Andy Lefevere verloor redelijk wat tijd op KP Beveren en valt hierdoor net buiten de top 10.

Enkele lokale piloten ging het niet zo goed af. Zo had Hans Depla al voor de 1ste proef problemen met de electronica. "We hebben proef 1 uitgereden zonder verstralers. Op verbinding naar proef 2 stilgevallen...."electriek" pffff ! Ja ik weet het het blijft een mechaniche sport....maar toch ferm teleurgesteld !
Op de service bijna 3uur gezocht naar het probleem...hebben bijna alles vervangen op de wagen batterij / kablage / starter / a lternator enz... De auto terug startklaar gekregen voor de 2de dag... we herstarten in Superrally, zonder klassement, weg mooie ereplaats, weg spanning...
" aldus een lid van het team van de garagist uit Roeselare.
Ook Jimmy Taveirne, de frituuruitbater uit Roeselare had ook al geen te beste openingsdag: "Eerste dag omloop was héél tof... Een lekke band op kp 2, terug een haperende motor, en na te vragen of de lichten wel goed afgesteld waren, en een overtuigende bevestiging kreeg kon ik na de start.... de apen uit de bomen halen."

 

ALV saneren van tanks
zwembaden en wellness
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen