× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

09-07-2012

Wedstrijdverslag GEKO Ypres Rally: Tuur Vanden Abeele

Wedstrijdverslag GEKO Ypres Rally: Tuur Vanden Abeele

Achter de Lakenhallen maar door de imposante kerk beschermd van de wind heeft het Go-Drive team van Gaby Goudezeune zich opgesteld voor hun 4de rally van het Belgische kampioenschap. “We hebben bewust de Sezoensrally links laten liggen om goed voorbereid te zijn voor dé afspraak van het BK. Zeker voor Tuur die een groot deel van zijn budget betrekt in de Ieperse regio willen we de afspraak niet missen” wist een zelfzekere Gaby ons vrijdagnamiddag te bevestigen.

Voor Tuur brengt deze rally steeds een verandering met zich mee, traditie getrouw laat hij de co zetel wisselen voor Vincent Van Quickenborne. “Het is onze vaste afspraak, na 4x samen in Boezinge het historic gedeelte te hebben gereden met de algemene overwinning vorig jaar kon Vincent zeker ook dit jaar niet ontbreken in ons debuut in het moderne gedeelte”, bevestigde Tuur tijdens de laatste besprekingen met het team.

Ieper blijft de hoogmis van de Belgische rallysport en met hun deelname in het IRC kampioenschap zal het met start nummer 20 ook voor Tuur en Vincent een waarde meter zijn in hun vergelijk met de andere S2000 piloten. “We laten er ons hierdoor niet afschrikken, iedereen weet dat Ieper heel moeilijk is en dat de valstrikken bijna om elke hoek liggen. Ik heb me goed laten omringen door Tuur en Isidoor en ben dan ook super gemotiveerd om net zoals vorig jaar me opnieuw volop te geven” gaf een immer gemotiveerde Vincent nog even mee nét voor hij zich ging klaarmaken voor hun vertrek.

Reeds op de eerste proef van Dikkebus had Vincent het al direct bij het rechte eind, na 300 meter verloren ze met Gonon uit Zwitserland één van hun concurrenten na een koprol. Het Ghelamco team draaide een solide 20ste tijd op 3sec van hun voorganger.

Ik probeer niet te veel stil te staan bij de tijden van de andere en mijn eigen ritme te rijden. Het belangrijkste is dat we ons goed voelen en dan volgt de rest vanzelf.” Klonk een tevreden Tuur tijdens de eerste service. Ook in de 2de ronde blijft de Kortrijkse combinatie goed werk leveren en wordt de eerste dag op een 22ste plaats afgesloten met 13,7sec voor op hun naaste concurrent.

Zaterdagmorgend, met de 27km op de proef van Heuvelland werd iedereen goed wakker geschud. Direct verloor de rally 3 van zijn sterke piloten waaronder IRC kampioenschapsleider Andreas Mikkelsen. Ook op Proven-Vleteren en Hollebeke met zijn bijna 29km tegen de chrono zouden er nog eens 9 teams de strijd staken. “Wederom, we behouden onze strategie van doorrijden maar met reserve. Het resultaat is er, na 4 proeven vanochtend staan we nu met onze 16de plaats aan de voordeur van de top 15.” Gaf Tuur ons nog snel mee alvorens af te zakken naar Frankrijk voor de 2 proeven rond Lille.

Na Proven-Vleteren 2 heeft het vrienden duo zijn objectief behaald, “top 15, daar wilde we voor tekenen. We staan nu 14de met nog 3 proeven te gaan. Super…., maar het is nog niet gedaan”, melde een breed lachende Vincent tijdens de laatste service.

Ook tijdens de 2 laatste proeven behouden ze hun kalmte welke nog een extra plaats opleverde. “We zijn supertevreden, we hebben hard gewerkt, Go-Drive heeft een perfecte auto afgeleverd, Vincent heeft zich super aangepast én 13de algemeen. We kunnen niet anders dan tevreden zijn”. Klonk een beduidend tevreden Tuur richting podium.    

Een mooi resultaat waarmee de eerste helft van het kampioenschap wordt afgesloten en een periode van rust wordt ingelast. Begin september wordt in Roeselare het 2de luik aangevat en neemt Isidoor terug plaats in de rechter zetel. Ook dan houden we jullie op de hoogte van onze resultaten.

Tussenstand BK rally na 5 rally’s;
1. Pieter Tsjoen
2. Patrick Snijers
3. Bob Colsoul
4. Freddy Loix
5. Jonas Langenakens…
9. Vincent Verscheuren…
13. Tuur Vanden Abeele
 

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen