× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks Verzekeringen Delaere MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

28-05-2012

Paul Lietaer wint ORC RallyCompleet verslag van de wedstrijd

Paul Lietaer wint ORC Rally

Paul Lietaer was dan wel favoriet voor de zege in de ORC Rally, maar een gemakkelijke zege was het niet voor Lietaer. Op zaterdagavond reed de snor wel de beste tijd op de korte zoning proef, maar op zondag begon de Nederlander Swaanen de Ford Focus WRC beter en beter te kennen... Gevolg waren enkele kanontijden en na de eerste ronde een voorsprong van 2 seconden. Het was enigzinds logisch dat Lietaer met de Subaru WRC S6 niet opgewassen was tegen Swaanen met de NCRS Focus WRC 08. Lietaer bleef echter heel dicht in de buurt en toen Swaanen op de negende proef 40 seconden verloor door het testen van een andere afstelling greep Lietaer zijn kans!

Na het duo Lietaer-Swaanen kwam de Subaru WRC van Bert Cornelis heel sterk opzetten. Cornelis kon net niet tippen aan de tijden van Paul Lietaer, maar voor Bert is dit nog maar de tweede wedstrijd met deze WRC... Toen Swaanen tijd verloor kwam de rode Subaru op de tweede plaats, Cornelis trapte nog even hard door maar dat deed Swaanen ook en in de allerlaatste proef kon Swaanen nog de tweede plaats terugpakken van Cornelis.

Kurt Rigole reed ook een heel sterke wedstrijd, de Lancer EVO X zat heel vak op en soms net over de limiet en dit werd aan de finish beloond met een mooie vierde plaats. Daarmee was Rigole ook de enige zonder WRC in de top 5, want de top 5 werd afgesloten door Wim Soenens in een Subaru Impreza WRC S9.

Dankzij het droge weer konden de achterwielaandrijvers ook in het algemeen klassement een rol van betekenis spelen. Maar het waren niet de BMW's of de Porsche GT die de snelste waren wel de historics van Vanwijnsberghe, Verschueren en Stouf. De Escort MKII van Vanwijnsberghe was duidelijk de snelste en de autohandelaar reed dan ook bijna de ganse wedstrijd aan de leiding en werd winnaar bij de Historics en zesde algemeen. Na Vanwijnsberghe vochten Verschueren en Stouf een onderling duel uit. Uiteindelijk was Vincent Verschueren 7 seconden sneller dan de vishandelaar uit Nieuwpoort... Verschueren en Stouf werden ook respectievelijk zevende en achtste algemeen.

De top 10 werd afgesloten door de Lancers van Filip Pyck en Bert Coene. Net buiten de top 10 waren de verschillen ook bijzonder klein, zo was er maar 22 seconden verschil tussen de 11de stek van thuisrijder Kurt Braeckevelt en de 15de plaats van Chris Debyser...

In de officieuze F2 categorie was uiteindelijk Hans Depla (Renault Clio R3) de snelste. Al kon Depla natuurlijk profiteren van de 3 minuten straftijd van Melissa Debackere, die in de ORC kwam testen in functie van Ieper. 
In divisie 1-2 leek de zege lange tijd naar Stefaan T'joens te gaan, maar op de negende proef verdween de Subaru uit de wedstrijd en kon Brecht Hoorne overnemen. De BWM piloot reed zowiezo al een sterke wedstrijd en werd beloond met een eerste zege voor de Clio's van Lynneel en Vandewalle.

ALV saneren van tanks
Verzekeringen Delaere
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen