× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

18-03-2012

CitroŽn Racing Trophy Belux in de Rallye du TouquetCťdric Cherain benut zijn ervaring

De openingsmanche van het Frans rallykampioenschap, de Rallye du Touquet, werd vooral geanimeerd door de deelnemers aan Citroën Racing Trophy France en Belux. Op het verraderlijke, snelle en vooral hobbelige parcours, lag het tempo bijzonder hoog. In de slotfase werd de moeilijkheidsgraad nog extra verhoogd door de regen.

Ghislain de Mevius moest helaas forfait geven, nadat hij donderdag op de shakedown zwaar van de baan ging. Zijn DS3 kon niet tijdig hersteld worden. Omdat Kevin Demaerschalk, de 22-jarige vertegenwoordiger van het RACB National Team, behoedzaam van start ging, nam Cédric Cherain de leiding op de openingsproef. Maar, vanaf de tweede klassementsproef in Maintenay nam Demaerschalk het commando over. Cherain verloor bovendien anderhalve minuut door een probleem met de benzinepomp op de derde chronorit. Zaterdagochtend keerden de kansen, want Kevin Demaerschalk, ondertussen opgerukt naar een schitterende derde plaats in de Franse DS3 Trophy, liet zich verrassen en moest opgeven.

"Het gebeurde in een snelle rechtse meteen na een blinde top," vertelde Kevin. "Misschien ging ik een fractie te snel. De achtertrein brak uit, we raakten het talud en eindigden in een veld. Bij de klap was de achterruit en een zijruit verbrijzeld. Hoewel er mechanisch niets aan de hand was, mochten we van de veiligheidscommissaris niet verder rijden. Erg jammer. Ik heb wel gemerkt dat het niveau in Frankrijk bijzonder hoog ligt. Nooit heb ik harder gereden dan vrijdagavond!"

Na de sortie van Demaerschalk, reed Cédric Cherain onbedreigd naar de overwinning in de Belgische Trophy, met een vierde plaats in de Franse DS3 Trophy als bonus. Cédric Cherain was dan ook bijzonder tevreden, ondanks de regen bij de finish op de zeedijk van Le Touquet: "Na het probleem met de benzinepomp moest ik achtervolgen, maar toen Kevin uitgevallen was, heb ik wat meer voorzichtigheid ingebouwd. Zonder schrapresultaat is het immers erg belangrijk om telkens te finishen en punten te pakken. De DS3 is me uitstekend bevallen. De achtertrein kan wel eens verrassen, maar we hadden een goede set-up gevonden."

De tweede plaats in de Citroën Racing Trophy Belux ging naar Melissa Debackere, die op ruime afstand finishte. "Op de tweede proef vrijdagavond reden we lek. Voor het overige heb ik me vooral geconcentreerd op het leren kennen van de Citroën DS3. De wagen heeft enorm veel potentieel, maar na jaren met een WRC gereden te hebben, is het voor mij nog zoeken naar het juiste ritme en een agressievere rijstijl. Geef me nog een paar wedstrijden."

Ook voor de deelnemers met een C2-R2 was het een uitdaging om alle valstrikken van het parcours van deze Rallye du Touquet te ontwijken. Victorien Heuninck nam de beste start, maar de Fransman schoof vrijdagavond helaas van de baan op een plaats waar weinig publiek stond om zijn C2 snel uit een greppel te bevrijden. Ronny Foxius, die voor de gelegenheid genavigeerd werd door zijn vader, leek op weg naar de zege, maar in de slotronde moest de Luxemburger door de breuk van een rotule opgeven. Quentin Collignon maakte een erg sterk debuut in zijn eerste wedstrijd met de ex-Baugnet C2-R2 Max, maar de regen op de slotproef inspireerde Victorien Heuninck tot een kanontijd, waardoor hij in extremis toch de maat kon nemen van Collignon, die al bijzonder tevreden was met de punten van de tweede plaats.

Yprauto
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Verwante artikelen