× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness ALV saneren van tanks Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

08-03-2012

Cédric De Cecco verder met de Mitsubishi Lancer Evo X Gr.NEen mooie rol spelen in het kampioenschap!

Cédric De Cecco verder met de Mitsubishi Lancer Evo X Gr.N

In 2011 maakte Cédric De Cecco met genoegen kennis met het besturen van een Mitsubishi Lancer EvoX Gr.N. Na een prachtige 4de plaats algemeen in de East Belgian Rally, reed de jonge piloot uit Fléron in de Condroz opnieuw een sterke wedstrijd, maar een lekke band sloeg hem terug naar de voet van het podium in Klasse 3. Vanaf de TAC Rally zal Cédric opnieuw aan de start komen met deze EvoX, deze keer met serieuze ambitie in de categorie. En in het kampioenschap!

"Ik ben heel blij dat ik officieel kan bevestigen dat ik met de Lancer EvoX van de partij zal zijn vanaf de TAC Rally, de tweede manche van het
kampioenschap, en dat minstens tot de Geko Ypres Rally,"
aldus Cédric tevreden. "Dankzij de steun van mijn trouwe partners, mcSOLAR, straming, Defraine, Industrie&Maintenance en alle andere sponsors, kon ik positief antwoorden op het mooie aanbod van TeamFloral en Joost Boxoen. Onze deelnames aan de TAC, de Rally van Wallonië en Ieper staan al vast. Een deelname aan de Sezoens Rally hangt af van het verloop van de eerste twee wedstrijden. Ik hoop dat we sterk aan het seizoen beginnen en verder kunnen gaan op ons elan van de EBR en de Condroz!"

Tijdens het tussenseizoen bestudeerden Cédric en zijn partners verschillende projecten, waaronder ook de transformatie naar een "R4" van de Mitsubishi Lancer EvoX die hij vorig seizoen al bestuurde. "Samen met TeamFloral en Joost hebben we die mogelijkheid bekeken," bevestigt Cédric. "Indien sequentiële bediening van de versnellingsbak gehomologeerd was, dan waren we er wellicht voor gegaan. Dat is echter niet het geval, zodat de investering niet verantwoord is. Daarom blijven we in Gr.N. De Lancer EvoX die bijgestaan wordt door het team van Jean-Marc Valckenaere is verder geëvolueerd tijdens de winter. De wagen kreeg nieuwe schokdempers van Reiger. Ik kijk uit naar de kennismaking met die ophanging tijdens een testsessie eind deze maand. Verder heeft de wagen de nieuwe PPG-versnellingsbak. Dat is dezelfde bak als de R4, met uitzondering van de sequentiële bediening."

Vanaf de TAC Rally wil Cédric De Cecco tot de zegekandidaten in Klasse 3 behoren. "Dat is, volgens mij, een realistische doelstelling. Ik wil me ook onderscheiden in het kampioenschap, niet enkel in Klasse 3, maar ook algemeen. Ik ben er zeker van dat we een rol kunnen spelen," vertelt de jonge Luikenaar, die dit seizoen genavigeerd zal worden door een andere Cédric. "Ik zal kunnen rekenen op de ervaring van Cédric Pirotte. Hij kent de Belgische wedstrijden en het rallywereldje als geen ander. Ik denk dat hij me perfect op scherp kan zetten in de voorbereiding van de wedstrijden en dat hij me kan leren mijn inspanningen te doseren op de proeven."
 

zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Verwante artikelen