× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

01-03-2012

Wedstrijdverslag Haspengouw Rally: Tuur Vanden Abeele

Wedstrijdverslag Haspengouw Rally: Tuur Vanden Abeele

Na een feestelijk seizoenseinde 2011 en een maximaalresultaat was het afgelopen zaterdag terug beginnen van nul. “Historic is en blijft een heel aangenaam kampioenschap. De competitie is hoog maar de collegialiteit tussen de proeven is er daarom zeker niet minder om. Maar ik was opzoek naar een nieuwe uitdaging. Samen met mijn partners ben ik in de wintermaanden opzoek gegaan naar een nieuwe auto en zijn uiteindelijk terechtgekomen bij Godrive Racing de structuur van Gaby Goudezeune in Kemmel.” Klonk een tevreden Tuur rond de feestdagen.

En met deze keuze maakt hij het er zich niet gemakkelijker op. Na verschillende seizoenen met een achterwiel aangedreven auto en 3 liter motor nu overstappen naar een 4x4 2 liter. “Wat een verschil, eigenlijk zijn ze niet te vergelijken. Met de BMW had ik koppel nu moet ik toeren maken en jagen. Veel intensiever maar daarom zeker niet minder plezant” wist Tuur te melden tijdens de voorafgaande test." Tijdens deze test konden Tuur en Isidoor niet enkel verder kennismaken met de auto maar ook met het team. “De basis is reeds enige tijd aan elkaar vertrouwd maar omdat we met 2 auto’s zijn zijn er nog enkele nieuwe mensen bij betrokken. Iedereen is gedreven en heeft respect voor mekaar. En dat onder het goedkeurend oog van Gaby en Filip. Wat kunnen wij als equipe nog meer verwachten?” bevestigde Isidoor wie ook dit jaar Tuur opnieuw zal bijstaan als copiloot.

Met de Haspengouw rally wordt het Belgisch kampioenschap 2012 opnieuw van start geschoten en zal het ganse team op zijn waarde worden geschat …, en met succes. De beide wagens werken de wedstrijd af zonder eender welk probleem en draaien constant tijden in de top 10. “De Haspengouw rally is specifiek, zijn lange rechte stukken, maar vooral met de verraderlijke modderstroken en scherpe betonranden in de coupures ben je zelden vrij van mogelijke problemen. Om te debuteren zeker en vast niet de gemakkelijkste rally. Alleen, er zijn hier weinig grachten, gaat het fout dan ga je 9 kansen van de 10 het veld in…. Eruit geraken is dan weer een ander probleem…”. Wist een ontspannen Tuur te melden zaterdagochtend in het nieuwe rally centrum op een vroegere legerbasis.

De eerste ronde van 4 proeven zou niet evident zijn, de keuze van zachte gesneden slicks bleek niet de beste keuze maar toch doorstonden Tuur en Isidoor de vuurproef. “Het is serieus glad en we zijn 2x rechtdoor geweest, gelukkig zonder erg”, vertelde Tuur bij de eerste regroup aan de gebouwen van Colsoul Rallysport.

Tijdens de daarop volgende proeven droogde het parcours verder op waardoor de piloot uit Marke zich meer en meer vertrouwd voelde met de VW Polo S2000 met een uiteindelijke 5 tijd algemeen op de laatste proef. "Met een 8st plaats algemeen kan ik niet anders dan tevreden zijn. Het was voor mij een sprong in het duister maar ben tevreden van de keuze. Ik heb vandaag al een hoop bijgeleerd maar weet dat ik nog veel te leren heb. Dankzij de goede ondersteuning van het team van Godrive Racing en hun professionele aanpak kan ik bij hen met elke vraag terecht om me verder verbeteren. Ik kijk nu al uit naar de TAC Rally begin April in Tielt”. Bevestigde Tuur zaterdagavond op het podium.

zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen