× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Verzekeringen Delaere MLV banden velgen Poperinge ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

27-02-2012

Paul Lietaer wint Les Routes du Nord

Paul Lietaer wint Les Routes du Nord

Paul Lietaer heeft met de nieuw aangekochte Subaru WRC S6 meteen een eerste overwinning op zak. Onze landgenoot ging afgelopen weekend de S6 gaan testrijden in de Noord Franse wedstrijd Les Routes du Nord.

Na de eerste wedstrijddag was Lietaer al de snelste. Echter op de tweede dag ging die leiderspositie even aan een zijden draadje. "Het was een spannende laatste ronde omdat we een straftijd kregen van 1 minuut kregen voor het zogezegd opwarmen van de banden, terwijl we aan het uitwijken waren voor een auto en voetgangers. Onze voorsprong weg en terug aan de slag voor de laatste 3 specials, met op het einde nog de overwinning!" aldus de gelukkige co Didierik Pattyn.

De derde stek in Armentieres leek ook weggelegd voor een landgenoot, Bart Maes leek zeker van deze laatste podiumplaats. Maar op de 13de proef moest hij de Skoda Octavia aan de kant zetten... Wel hadden we nog 2 Belgen in de top 10, Piet Declercq reed een sterke wedstrijd met de BMA Subaru Impreza 555 en werd vierde, Vic Heuninck werd in de C2 achtste.

In de laatste wedstrijddag moesten zowel Tanghe (DS3), en Caulliez (Clio R3) met mechanische problemen opgeven.

De Belgen deden het traditioneel ook goed in de Historic en Classic wedstrijd. Jan Wydooghe werd tweede in de Historic. De Classic was een Belgisch onderonsje, Calliau (Audi) won voor De Keyser (Porsche) en Vankemmel (Ascona).

Verzekeringen Delaere
MLV banden velgen Poperinge
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Verwante artikelen