× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness Yprauto MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be

22-02-2012

Preview Haspengouw Rally: Stephann Hermann

Stephann Hermann en Achim Maraite hebben besloten om in 2012 een stap hogerop te zetten en nationaal te gaan rijden. Dat doen ze samen met team RGMI van Etienne Baugnée.

Alles te leren

Na drie seizoenen met een Fiat Punto op Provinciaal niveau (ASAF), waarmee een aantal klinkende resultaten werden behaald (algemene overwinningen in de Crêtes en Luxemburg, en de zege in de
manche van het Criterium in de East Belgian Rally), gaan Stephann Hermann en Achim Maraître een nieuwe uitdaging aan. Ze starten in 2012 in het Kampioenschap van België Rally.

Die beslissing gaat gepaard met de verandering van wagen. Ze zullen rijden met de Škoda Fabia RS Gr M van team RGMI. "Gilles Schammel wilde ons helpen en ons laten rijden met de Ford Fiesta, maar we kregen het budget niet rond. Jean-Pierre "Vande", die ons altijd veel raad geeft, raadde ons de Škoda Fabia RS van RGMI aan.  Daarvoor kregen we het budget wel rond."

Op zijn 24ste gaat Stephann een nieuwe wagen ontdekken waar hij niet niets over weet… "Ik kan me voorstellen dat het heel anders zal zijn dan met onze oude Punto, al was het maar omdat de Fabia een turbomotor heeft en omdat we met "racing" banden zullen rijden. Dat wordt een première voor mij. Ik moet zeggen dat de wagen schitterend geprepareerd is. Heel mooi afgewerkt! Ik denk dat René Georges en zijn team er alles aan zullen doen om ons een onberispelijke wagen ter beschikking te stellen." Stephann en Achim hebben er vertrouwen in, want de kleine Tsjechische wagen is tijdens de winter serieus geëvolueerd, met een sperdifferentieel en een pedal box, terwijl ook de elektronische sturing van de DSG versnellingsbak van de Škoda Fabia RS Gr M werd aangepast.

Tijdens dit eerste weekend van februari, zullen Stephann en Achim hun debuut maken met de Škoda Fabia RS "RGMI" in de Rally van Haspengouw, de openingsmanche van het Belgisch rallyseizoen 2012. Ze zullen niet alleen de wagen ontdekken, maar ook het parcours in Haspengouw. Daarom is de aanpak duidelijk. "We willen de eerste ronde op ons eigen tempo rijden om de wagen te leren kennen. Daarna kunnen we stelselmatig de snelheid verhogen. Het probleem is dat er niet meteen een goede referentie is om ons mee te vergelijken." Na de wedstrijd in Haspengouw, zullen er nog een reeks andere wedstrijden volgen. Sommige daarvan kent Stephann al. "We hebben al twee keer de Rally van Wallonië met de Punto gereden. Daar zullen we het voordeel hebben dat we ons volledig op het potentieel van de wagen kunnen concentreren. Ik wil in de loop van het seizoen progressie maken en hier en daar een mooi resultaat behalen."

We zijn er zeker van dat de inwoner van Nidrum (tussen Malmedy en St Vith) en zijn copiloot zaterdagochtend met een kloppend hart de start zullen nemen in Landen. Klaar voor de strijd op de proeven…

zwembaden en wellness
Yprauto
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen