× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

15-11-2011

Wedstrijdverslag Condroz Rally: Cedric CherainOpnieuw een prestatie, maar in een trieste context

Na zijn exploot in de East Belgian Rally was Cédric Cherain vastbesloten op dezelfde weg door te gaan in de rally van de Condroz, de afsluiter van het Belgische kampioenschap rally. Tegenover een sterke concurrentie leverde de Renault Mégane RS een perfecte race af en legde beslag op de 6de eindpositie.

Cédric Cherain en zijn copiloot Pascal Lopčs hadden echter geen zin dit resultaat te vieren na het dramatische ongeval dat het leven kostte aan twee toeschouwers in de eerste etappe. Na de aankomst van de rally van de Condroz had Cédric Cherain het gevoel weer een uitzonderlijke prestatie te hebben neergezet. Hij was winnaar bij de tweewielaangedreven wagens, werd tweede in de klasse 3 en zesde in het algemene klassement. De rijder Renault Mégane RS haalde het beste uit zijn materiaal op de snelle proeven langs de Maas. Maar het einde van de rally bracht weinig vreugde. “Gezien de omstandigheden hebben we niet veel zin om te vieren... We hebben overwogen om zondag niet meer van start te gaan. Maar we hebben de moedige beslissing van de wedstrijdleiding en de burgemeesters gerespecteerd om de wedstrijd verder te zetten. Zaterdagavond waren we in gevecht met Bruno Thiry voor de 11de plaats algemeen en de leidersplaats bij de tweewielaangedreven wagens. Dat hij zich uit de rally terug trok, samen met enkele andere deelnemers, maakte dat we de overwinning bij de voortrekkers konden veilig stellen en dat we in het klassement konden opklimmen. Onze logische plaats was de 8ste positie. Nu konden we opklimmen tot de 6de positie, één plaatsje beter dan bij onze deelname in 2010.

De sfeer was somber toen Cédric Cherain voor de laatste keer in 2011 op een podium klom. Het is het einde van zijn seizoen want het plan om deel te nemen aan de rally van de Var werd uiteindelijk opgegeven. “Maar ik zal wel aanwezig zijn op die grote finale van het Franse kampioenschap. Ik moet er enkele mensen spreken...” Alle blikken van de Luikse rijder zijn nu gericht op seizoen 2012 en een mogelijk internationaal programma. Het zou de logische verdere stap zijn voor een rijder die het gehele seizoen heeft aangetoond dat hij zowel snel als betrouwbaar was. In Hoei, waar hij de beschikking had over de nieuwe schokdempers van Renault, concurreerde Cédric eens te meer met de vierwielaangedreven wagens, en dat op het gladste asfalt van België. “We hadden echt wel de goede afstellingen gevonden voor de rally door hardere veren te monteren. De wagen was een droom om te besturen.

Met 50 punten beëindigt Cédric Cherain het Belgische kampioenschap rally op de zesde eindplaats, ex aequo met Freddy Loix. Hij is tevens vicekampioen in de klasse 3 (groep N).

Yprauto
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen