× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge Yprauto http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

10-11-2011

Preview Condroz Rally; Cedric CherainMet goede weersomstandigheden kunnen we een rol spelen!

Preview Condroz Rally; Cedric Cherain

Vorig jaar realiseerde Cédric Cherain een waar exploot door zijn kleine Renault Clio R3 op de vijfde plaats algemeen te hijsen van de populairste rally in België. Twaalf maanden later keert de Luikse rijder terug naar de Condroz, deze keer gelauwerd door een andere glansprestatie: zijn tweede plaats in de East Belgian Rally met de Renault Mégane RS N4. Op een terrein dat hem nauw aan het hart ligt wil Cédric Cherain het seizoen 2011 op een hoge noot eindigen. Zijn tegenstanders zijn alvast gewaarschuwd ! Zoals de andere 180 rijders telt Cédric Cherain de uren af tot de start van de 38ste rally van de Condroz. De Luikse rijder kijkt er naar uit om op dit terrein terug te keren naar zijn schitterende vorm van 2010. Met de Renault Clio R3 van Chazel Technologie Course, had hij alle wetmatigheden getart door een 5de plaats te behalen tussen de WRC’s, Super2000’s en de andere vierwielaangedreven wagens. Een opgemerkte prestatie op welke hij zijn mooi seizoen 2011 heeft kunnen bouwen. Een jaar later meldt Cédric zich aan met de laatste boreling van Renault Sport, de Mégane RS N4. Een combinatie waarvan hij het uitgebreide potentieel al heeft aangetoond door de 4x4 groep N wagens te domineren in de regen in St-Vith, waar hij de tweede plaats veroverde in het kielzog van de zevenvoudige Belgische kampioen Pieter Tsjoen. Voordat hij zaterdagmorgen aan de start verschijnt, neemt Cédric Cherain nog deel aan een belangrijke privé testsessie in de buurt van Amel.

«Het gaat mij vooral om het ontdekken van de mogelijkheden van de nieuwe schokdempers die door Renault Sport zijn ontwikkeld. Een Franse ingenieur zal als ondersteuning ter plaatse zijn. Maar ik weet nog niet of ik deze schokdempers zal gebruiken in de wedstrijd. We hebben wel gemerkt in de rally van Rouergue, waar Emmanuel Guigou er voor de eerste keer over beschikte, dat er wel een prestatiewinst is. Maar zoals de Mégane nu staat bevalt me perfect. Ik zal na deze test beslissen of het sop de kool waard is. Voor mij zijn deze tests eerder een voorbereiding op mijn 2012 seizoen. Het toont het vertrouwen aan dat Renault Sport in mij stelt.» Zaterdagmorgen zal Cédric Cherain in Hoei sereen aan de start staan van de rally van de Condroz met het voornemen om een laatste maal dit jaar maximaal rijplezier te halen aan het stuur van de Renault Mégane RS N4. «De indeling van deze 2011 editie van de rally bevalt me enorm. Zaterdag beginnen we op Nandrin-Engis onmiddellijk met een grote brok van 16 kilometer. En zondagmorgen wordt de tweede dag ingezet met de 27 kilometer van de proef van Wanze-Marneffe.»

Zoals in de andere rally’s van dit seizoen zal Cédric Cherain vooral mikken op de eerste plaats in de klasse 3, met vele 4x4 groep N wagens als tegenstanders... en natuurlijk ook op de winst bij de tweewielaangedreven wagens waar de concurrentie ook sterk zal zijn. «De armada van Colsoul zal sterk zijn, zoveel is duidelijke. Maar de Renault Mégane RS N4 heeft toch wel enkele troeven uit te spelen. Ik hoop natuurlijk van te profiteren van zijn topsnelheid, het uitstekende evenwicht en de homogeniteit van de wagen om mijn voordeel te halen. Ik weet dat we in ons element zullen zijn op de vloeiende en natuurlijk aanvoelende klassementsproeven van de Condroz. Ik begin aan de rally met de bedoeling een mooie wedstrijd te realiseren om zo de genodigden en de sponsors, die aanwezig zullen zijn, te bedanken. Ik durf niet te dromen dat ik mijn klassering van vorig jaar nog kan verbeteren. Met een dergelijk plateau aan tegenstanders kan je onmogelijk zulke ambitie koesteren. Maar ik zal wel klaarstaan om de minste gelegenheid te baat te nemen om mij te laten opmerken!

MLV banden velgen Poperinge
Yprauto

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen