× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness Yprauto http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

09-10-2011

Wedstrijdverslag East Belgian Rally: Cedric CherainTweede plaats beloond met BFO Award

Wedstrijdverslag East Belgian Rally: Cedric Cherain

Met de overwinning in de klasse 3 (groep N), bij de tweewielaangedreven wagens en de tweede plaats in het algemene klassement achter de WRC van de nieuwe Belgische kampioen, konden Cédric Cherain en Pascal Lopčs moeilijk een beter resultaat verhopen in de East Belgian Rally! De Luikse rijder haalde het beste uit zijn Renault Mégane RS N4 en leverde een vijfsterren prestatie af, bekroond met een beste tijd algemeen. Hij begeesterde hiermee meerdere mensen want de prestatie werd beloond met de BFO Award.

Toen ik voor de start de weersvoorspellingen zag, bedacht ik me dat ik niet de beste uitgangspositie had binnen de groep N tegenover de vierwielaangedreven wagens die op deze glibberige klassementsproeven zeker in het voordeel waren”, verduidelijkt Cédric Cherain achteraf. De vrees van de Luikse rijder blijkt al snel ongegrond want vanaf de derde klassementsproef springt de Renault Mégane RS N4 naar de leiding in de klasse 3. En het feest was nog niet afgelopen! Met regelmatige top-3 tijden achter de beide WRC’s slaagt Cédric Cherain erin de Corolla WRC van Sturbois voor te gaan en zich zo op een voorlopige podiumplaats te installeren voordat de toenemende buien de moeilijkheden op de proeven rond Sankt-Vith verdubbelden. Cédric Cherain maakte als een evenwichtskunstenaar het beste van de zwakke gripomstandigheden en reeg de indrukwekkende chrono’s aan elkaar. In perfecte verstandhouding met zijn copiloot en met zijn Renault Mégane RS N4, was de Luikse rijder werkelijk één met zijn machine. “Het enige wat we gedaan hebben, was de regenafstellingen toepassen die ons door Renault Sport waren meegedeeld. De wagen is zo goed geëvolueerd! Het gripniveau is indrukwekkend. Vandaag bereikte ik een ideaal compromis tussen prestaties van de wagen en het rijgemak. Voor mezelf was dit de 7de wedstrijd met de Renault Mégane. Na meer dan duizend wedstrijdkilometers aan zijn stuur ken ik de wagen door en door. Dat laat me toe aan 98% te rijden op een moeilijke rally als dit en toch zeer weinig fouten te maken. Ik ging slechts éénmaal rond, in tweede versnelling dan nog…

Cédric Cherain en Pascal Lopčs profiteerden van het vallen van de duisternis om hun podiumplaats veilig te stellen alvorens de tweede plaats te erven in de laatste klassementsproef vol verrassingen. “We zagen de wagen van Alexandre Romain in de kant van de weg. Dat spoorde ons aan nog voorzichtiger te rijden. Desalniettemin scoorden we de beste tijd algemeen voordat de proef werd geannuleerd. De opgave van Romain schonk ons deze ongelooflijke tweede plaats!

Maar het was nog niet afgelopen voor Cédric Cherain toen hij Pieter Tsjoen, voor de 7de maal tot Belgisch kampioen gekroond, vervoegde op het podium. Na de traditionele champagnedouche kwam de aangename verrassing voor Cherain: hij won de BFO Award, die de rijder met de meest opmerkelijke prestatie in de rally beloont. “Dat is uiteraard een hele eer. Het hele jaar al wordt de BFO Award gegeven aan goede rijders. Ik ben zeer gelukkig dat ik nu behoor tot dit exclusieve clubje. Ik denk echt dat ik qua prestaties mijn beste seizoen meemaak. De resultaten waren er niet altijd na elke rally maar ik speelde wel altijd mee. Zoals in elke sport heb je succes nodig. Dit keer viel het mij te beurt en daaruit kwam dit uitzonderlijke eindresultaat. De tweede plaats en deze BFO Award komen ook toe aan al diegenen achter de coulissen die zich inzetten om dit hele programma op poten te zetten. Zonder hen was dit alles niet mogelijk geweest. Ik ben blij dat ik hen op deze manier kan bedanken.

Ook bij Renault Sport apprecieert men de prestaties van het Belgische duo: het is immers de eerste keer dat een Renault Mégane RS N4 op het podium eindigt in een nationale wedstrijd!

zwembaden en wellness
Yprauto

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen